Sfeervolle Kerstviering voor jong en oud

Op 24 december zijn er in de hele Zaanstreek kerstvieringen.

Bijzondere aandacht willen wij vestigen op de kerstavondviering in de Westzijderkerk, die om 19.00 uur begint. Hij wordt georganiseerd door PGZ, Zaankerk en Menorah. Het programma en taalgebruik is speciaal gericht op gezinnen met kinderen en op mensen die de kerk niet regelmatig bezoeken. Naast bekende kerstliederen en een korte toespraak staat de viering vooral in het teken van het

Kerstspel Geen stille nacht,

dat op die avond door een groep van ongeveer twintig kinderen (tevens ook kinderkoor) uit alle kerkdenominaties wordt opgevoerd. Het is een grappig stuk waarin de herbergier (en zijn vrouw) uit het kerstverhaal centraal staat. Hij maakt het een en ander mee in de bijzondere nacht, dat Jezus wordt geboren en dat laten de kinderen zien en horen.

Het beloofd een hele sfeervolle kerstviering te worden met onder andere drie trompetten, en een duo van piano en viool, die de viering begeleiden en feestelijk omlijsten. Uiteraard is de toegang gratis. De kosten worden gedragen door de kerken. Toch is er een collecte. De opbrengst daarvan is in zijn geheel bestemd voor een goed doel in de Zaanstreek. Dit jaar zal dat het project “Samen thuis” uit Zaandam zijn. Het doel is in onderling overleg vastgesteld, zodat ook in de Paaskerk en de Ichtusgemeente voor hetzelfde wordt gecollecteerd. Op deze wijze willen we laten merken dat we er als kerken zijn voor de samenleving in onze stad.
(Hart voor Zaanstad – ds. Birke Rapp)

Op 15 december is het stuk voor het eerst opgevoerd op het ouderenkerstfeest in de Noorderkerk.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 18 december 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

2 Reacties

  1. door jur

    Op 18 december 2013

    er staan beelden online van de afgelopen uitvoering…misschien leuk om de beelden erbij te zetten. zie de facebook pagina van de PGZ.

  2. door m.band

    Op 23 december 2013

    Ik kom, zeker weten

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856