Sensationele start Kindernevendienst

Kindernevendienst

Afgelopen zondag 30 september was het een waar feest in en rond de Noorderkerk. Lees hier het verslag en bekijk de foto’s van een uitdagend samenzijn.

Zo’n 20 kinderen in de leeftijd van 5 tot 12 jaar durfden de uitdaging aan om te ontdekken of er meer was dan een dure auto, een topprestatie of eeuwige roem. Na een broodje en een glaasje fris vertrokken we in 4 groepen onder aanmoediging van ‘echte teamcoaches’ naar het Veldpark. De leiding van de kindernevendienst had daar een spelparcours van maar liefst 14 spellen uitgezet, waar veel punten mee konden worden verdiend.

Fanatieke stapelen, ballen, vlechten en tekenen
Ieder team ging dan ook vol energie en naar hartenlust aan de gang. Er werd fanatiek gebald, stevig gestept, krampachtig gestapeld, creatief gevlochten, bedachtzaam gerekend, blind gestapt, nauwkeurig gemeten, vol overgave gegleden en uitbundig getekend!

Op individueel en teamniveau werden mooie resultaten geboekt. De samenwerking was zeer goed en de sfeer uitstekend. Dit kwam mede door het zonnige weer, al gooide de wind bij het ‘molenpuzzelen’ en het onderdeel ‘podiumkunst’ wel wat roet in het eten.

Bijtanken in huize Visser
Ten huize van het domineesgezin Visser, konden de kinderen even geestelijk en lichamelijk bijtanken en werden hoge ogen gegooid met domineestenen! De gastvrijheid op nr 112 werd erg gewaardeerd.

Time flies having fun
De tijd in het park vloog voorbij, zoals het vaak gaat als je het naar je zin hebt. Na nog een laatste skate off bij de brug, waarbij we nog net een skatebord konden redden voordat deze verdween in de dikke Zaanse bagger van de Gouw, rolden we voldaan terug naar de Noorderkerk, alwaar een heerlijke broodmaaltijd met echte knakworsten op ons stond te wachten.

Volle buiken, lege hoofden
Toen de buiken rond waren, de benen moe en het hoofd leeg, werden de prijzen uitgereikt. En wat bleek, winnen is niet altijd belangrijk, want er is meer dan dat. Samenzijn, vriendschap en veel plezier. Om dat te onderstrepen hebben alle kinderen van elkaar een uitnodiging gekregen met de tekst ‘kom je bij me eten?’. Laten we daar op ingaan, want zo ontstaat er meer dan je misschien ooit voor mogelijk hield.

Volgend jaar weer
Veel kinderen waren heel enthousiast over deze dag. Dat smaakt dus naar meer. Kortom, houdt volgend jaar september de zondagen nog even vrij!

Dank allen voor jullie komst en bijdrage aan dit fantastische en sensationele feest.

Namens de kindernevendienstleiding,
Janneke en Willem

Hier een fotoverslag van het feest:

Categorieën: 4-11 jaar, Kindernevendienst, Nieuws | Tags: , , , | Geplaatst op 5 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke

    Op 5 oktober 2012

    Dat klinkt en ziet er uit als een heel leuke middag. En wat fijn dat er wel 20 kinderen waren! En boffen dat er vlak bij het park iemand open huis wilde houden! 🙂 Ik wens jullie een heel goed KND-jaar toe, in de eerste plaats met een leuke groep kinderen, maar in de tweede plaats zou een grote groep toch ook wel leuk zijn! Wie weet … ooit weer terug naar de ene zondag KND voor de jongste kinderen en de andere zondag voor de ouderen, zoals toen ik kind was? (Maar dan liefst natuurlijk iedere zondag voor beide groepen!)

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856