Schijn!

Martijn vertelt hoe wij  Gods licht in ons hart kunnen toelaten.

God eren
Zoals jullie allemaal weten woon ik in Leiden en ik moet dus elke keer als ik richting Zaandam kom 35 minuten in de auto zitten. Nu zullen sommige mensen dit misschien verschrikkelijk vinden, ik vind het een kans om 35 minuten te praten met God. Tijdens het rijden bid ik vaak tot God en heb ik christelijke muziek op. Ook tijdens het luisteren en vooral het mee zingen met deze muziek, wil ik God eren. Ook ikzelf wordt vaak opgebouwd door de teksten die deze mensen zingen. Dit zijn vaak 35 geweldige minuten.

Gods licht weerkaatsen
Zo zat ik ook laatst in de auto en luisterde naar, een voor mij, nieuw nummer. Dit nummer is getiteld met ‘Son and Moon’ van Phil Wickham. Wellicht bij velen onbekend, maar hij is een zangleider in een kerk en schrijft liederen voor God en maakt cd’s. In dit nummer begint hij te zingen tot God en zegt: ‘als u de zon bent, dan wil ik de maan zijn, ik wil het licht dat van u komt weerkaatsen’.

De maan hoeft niet te schijnen
Deze tekst hield mij even bezig en ik was uiteindelijk zo gegrepen door de tekst. Ik wil vaak heel hard mijn best doen om een licht te zijn voor de mensen om mij heen, zeker als missionair jongerenwerker. Om de jongeren om mij heen iets te laten zien van God. Ik kom er alleen steeds meer achter dat ik niet mijn best moet doen, dat ik niet keihard hoef te werken om een goede christen te zijn. Dit hou ik nooit vol. De maan hoeft niets te doen om te schijnen, de zon doet al het werk. De maan hoeft het licht alleen maar te weerkaatsen, het hoeft alleen maar te zijn.

God is het licht
Ik denk dat we ook in ons leven als christen zo vaak bezig zijn met wat ‘we doen’ als christen en vergeten soms heel simpel gewoon ‘te zijn’. We moeten leren God het werk te laten doen in ons leven. De zon is ook het enige object in ons zonnestelsel dat zelf licht produceert. Een ding weet ik zeker: ik kan uit mezelf geen licht zijn, dit moet God doen in mijn leven, Hij is de lichtbron!

Neem mijn hart
De liedzanger gaat verder en zingt: ‘schijn dan met uw licht, ik heb een wonder nodig. Neem mijn hart en laat het schijnen/glinsteren. Schijn met uw licht van binnen uit, ik wil steeds meer op u lijken’.

Gods licht toelaten
Het enige wat we hoeven te doen is Gods licht in ons hart toelaten en ons van binnenuit door God laten vormen zoals een pottenbakker. God wordt ook wel eens vergeleken met een pottenbakker, Hij wil ons vormen en maken zoals Hij ons bedoeld heeft en meer doen laten lijken op Jezus, zodat we zullen schijnen en aanstekelijk worden voor de mensen om ons heen.

De passie van de zanger
Ik vind het mooi de passie van deze liedzanger te horen. Hij zingt: ‘ik hou van alles wat en wie u bent, ik wacht op die morgen dat U een vuur in mijn hart ontbrandt’.

Filmpje
Dit is ook mijn passie. Ik kon het niet laten om dit met jullie te delen, het is ook zeker aan te raden het youtube filmpje te bekijken waarin Phil Wickham het lied ten gehore brengt. De tekst wordt geprojecteerd in het Engels, maar ook als Engels een probleem is, is het een mooi nummer om naar te luisteren.De link naar het filmpje.

Johannes
Bij het schrijven moest ik aan deze tekst denken, deze tekst is ter inspiratie:
Johannes 15: 1 t/m 8.

Blessings,

Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Blog | Tags: , | Geplaatst op 2 juli 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856