Santiago de Musical: nieuw verbindend project

Toneel spelen, muzikaal plezier maken én interculturele verbinding staan centraal in Santiago de Musical; de verbindende reis naar ons hart. Zeventien Zaanse gemeenschapsorganisa-ties presenteren dit samenbindend project dat als doel heeft een positief signaal af te geven tegen de verharding in onze samenleving. Dit wordt gedaan in de vorm van een inspirerende musical voor en door jong en ouder.

Na een succesvolle kersttheatertour in 2012, hebben verschillende Zaanse religieuze organisaties opnieuw de handen ineen geslagen. ‘We leven in een tijd van grote spanningen tussen verschillende bevolkingsgroepen.’, zegt initiatiefneemster Mirjam Sloots. ‘In een samenleving die steeds individueler wordt en waar onderlinge contrasten sterker worden, is er een grote behoefte om elkaar te begrijpen en met elkaar in gesprek te gaan.’ De predikante van de Protestantse Kerk in Zaandijk (De Ontmoeting) stelt: ‘Met dit project hopen we een positief signaal te geven tegen de verharding in de maatschappij.’

Religieuze organisaties

Er is veel enthousiasme bij de Zaanse religieuze organisaties om het project te laten slagen: van christelijke, joodse en islamitische organisaties tot de hindoestaanse en Bahá’ì gemeenschap. Gezamenlijk doel: februari 2016 een inspirerende musical te presenteren.

Het verhaal

Het verhaal van Santiago de Musical is gebaseerd op de wereldwijde bestseller ‘De Alchemist’ van Paulo Coelho. Hierin trekt herdersjongen Santiago de wereld in op zoek naar een schat die hem in een droom voorspeld was. Sloots: ‘Het succes van dit verhaal ligt in het tijdloze thema van de menselijke zoektocht naar wat het hart echt gelukkig maakt.’

Meedoen?

Er is een projectteam met mensen die elk hun specialisatie hebben. Steven Geldof, die u misschien kent van Passion Zaandam is de regisseur, Claudia Rumondor zet haar muzikale talent en expertise in. Ook u/jij kunt meedoen aan dit bijzondere project. Neem een kijkje op de website: www.santiagodemusical.nl.

 

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , , | Geplaatst op 29 juli 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856