Samen werken we aan iets moois

In het weekend van 13 en 14 februari 2016 is het eindresultaat te zien van een uniek project: Santiago de Musical. Hiermee wil de organisatie laten zien dat mensen van verschillende afkomst en religie, kunnen samenwerken en iets moois kunnen bereiken. Zeker 150 mensen, ieder vanuit hun eigen vakgebied, werken hier vol passie aan mee. Dominee Mirjam Sloots is de enthousiaste projectleider. De musical wordt opgevoerd in het zalencentrum De Tulp (1), Barkstraat 1 te Zaandam.

Santiago de Musical wordt afwisselend gespeeld door zangers Mark de Waal en Jeroen Rekveld. De musical bevat zang, dans en live muziek van het ensemble The Incredibles. Sinds kort doet ook een muziekgroep bestaande uit gevluchte Zaanse Syriërs mee.

Samenwerking

Twintig religieuze en maatschappelijke organisaties uit de Zaanstreek ondersteunen het initiatief. Verbinden, ontmoeten en plezier staan centraal. Mirjam Sloots wil het project graag toelichten. Ze is present in de Sultan Ahmet Moskee, alwaar de naaigroep kleding maakt voor de spelers op de bühne. “Met deze musical willen we een signaal afgeven. Door de recente gebeurtenissen in de wereld, is er veel kritiek op godsdienst en religie. Hiermee willen we bewijzen dat mensen van verschillende achtergronden, van verschillende religies, prima kunnen samenwerken. We zijn immers allemaal met elkaar verbonden.”

Ontmoeten

De naaimachines snorren onder leiding van coupeuse Klaran Kramer. Het eerste kledingstuk is na een uur klaar en wordt met trots getoond. Een bijzondere prestatie, want er wordt druk gepraat, thee gedronken en hapjes genuttigd.

Een dag later, tijdens de eerste muzikale repetitie na de kerstvakantie zijn welgemeende groeten en nieuwjaarswensen te horen. Deelneemster Jacqueline Koel zegt: “Dit is een cadeautje. Ik leer zoveel lieve mensen kennen, terwijl ik ze anders waarschijnlijk nooit had ontmoet.”

Informatie

De drie uitvoeringen van Santiago de Musical zijn op 13 en 14 februari 2016 in het sfeervolle zalencentrum De Tulp (1) in Zaandam. Kaarten kosten 10 euro (volwassenen) en 5 euro (kinderen). Kijk voor informatie op www.santiagodemusical.nl. Tevens op Facebook: www.facebook.com/santiagodemusical. Mailen kan naar: info@santiagodemusical.nl.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 27 januari 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856