Samen naar school

Moeders en kinderen naar school in Anno, Ethiopië. Nu de boeken nog!

Bestemming ZWO Collecte april t/m juni 2012

Voor de kinderen uit Anno is er een school gebouwd. De school wordt niet alleen gebruikt door de kinderen. Ook de vrouwen uit het dorp krijgen er les in lezen en schrijven. Vervolgens kunnen ze zich aanmelden voor een microkrediet project. De vrouwen moeten aan een aantal voorwaarden voldoen om een microkrediet te krijgen, één daarvan is dat hun kinderen naar school gaan. Zo stimuleren ze dus ook het onderwijs voor de volgende generatie. Verder leren de vrouwen ook hoe je een ‘gezond’ huis inricht (aparte ruimtes voor beesten, koken, slapen, e.d.) en landbewerking

Bibliotheek
Voor de bibliotheek sparen we nog steeds voor boeken! Via Stichting Beletu (www.beletu.nl) leveren wij een bijdrage hieraan.

De ZWO beveelt deze collecte van harte bij u aan.
U kunt uw bijdrage ook overmaken op giro 9265258 t.n.v. ZWO-commissie Protestantse Gemeente te Zaandam, onder vermelding van Stichting Beletu.

About Webredactie
Dit artikel is geplaatst door de webredactie. Dit betekent dat het niet door een van ons geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Diaconie, Nieuws, ZWO | Tags: , , | Geplaatst op 9 mei 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke

    Op 10 mei 2012

    Ik vind het alleen zo jammer dat er maar zo weinig een ZWO-collecte is …! Dat is natuurlijk op te lossen door te gireren, maar toch …

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856