Samen Film kijken: ‘Des Hommes et des Dieux’


Op zaterdagavond 4 februari samen film kijken.

De trailer is getoond tijdens de kerstochtenddienst, en meer dan 10 mensen gaven al aan hem samen te willen zien. Op indrukwekkende wijze wordt zichtbaar wat het kan betekenen dat God mens wordt.

Ik vind het een heel mooie en goede film die aan het denken zet. We kijken in zaal 1 en 2 via de beamer en daarna kunnen we nog gezellig een glaasje drinken in de foyer. Geef je bij mij op als je erbij wil zijn.

Hieronder staat een deel uit de recentie van het Parool:

 

 

 

Des hommes et des dieux

“Het is een dilemma voor buitenlanders in elk oorlogsgebied: blijven of weggaan?
In het indrukwekkende Des hommes et des dieux maakt een groep monniken in de jaren negentig in het verscheurde Algerije een fatale keuze.”

”Een goede herder verlaat de kudde niet,” zegt een monnik in Des hommes et des dieux, waarmee de onberekenbare Franse filmmaker Xavier Beauvois de beste film uit zijn loopbaan heeft gemaakt. Het leverde hem in Cannes de juryprijs op.

Het op feiten gebaseerde Des hommes et des dieux portretteert in 1993 een groepje oudere Franse monniken in een dorpje in het Algerijnse Atlasgebergte. Ze bidden, zingen, verbouwen groente en verzamelen honing. De monniken, die al tientallen jaren in dit klooster leven, staan op goede voet met de dorpelingen, die dankbaar gebruik maken van de diensten van de kloosterarts.

Aan de harmonieuze situatie komt een einde als de vuile oorlog tussen moslimfundamentalisten en de overheid doordringt tot het dorpje. Een man vertelt dat zijn dochter is doodgestoken in een bus omdat ze geen hoofddoek droeg. Twee leraressen worden vermoord omdat ze in hun klas opmerkten dat verliefdheid een normaal menselijk gevoel is. Een paar Kroatische gastarbeiders wordt de keel doorgesneden als boodschap dat ongelovige buitenlanders in Algerije niet thuis horen.

De monniken beseffen dat ook zij gevaar lopen. Helemaal als fundamentalisten op kerstavond het klooster binnenvallen, omdat ze medicijnen willen hebben.

Bescherming door de overheid wijzen de monniken af, omdat ze niet geassocieerd willen worden met het corrupte regime. Maar door geen partij te kiezen, maken de monniken zich verdacht bij beide partijen.”

Een film die je bij blijft. Maak het mee op zaterdagavond 4 februari om 20 uur in de Noorderkerk.

Ds. Sjaak Visser.

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Film, Nieuws, Vorming en Toerusting | Tags: , | Geplaatst op 3 januari 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856