Regisseur Geldof belooft een waar Passion spektakel

Logo The Passion Zaandam

Op 16 en 17 april spelen leerlingen van basisschool De Vuurvogel in Zaandam The Passion. Hier geen hoofdrol voor Jan Dulles, leerlingen Kai en Jayda spelen Jezus. Professionals als regisseur Steven Geldof, professioneel danser Emmy de Boer en componiste Claudia Rumondor begeleiden de leerlingen. The Passion Zaandam belooft een grote happening te worden vol theater, zang, film en lichteffecten.

The Passion Zaandam is een samenwerking tussen de Protestante Gemeente Zaandam en basisschool De Vuurvogel.  Regisseur Steven Geldof, ook verantwoordelijk voor de succesvolle eerste editie van vorig jaar,  garandeert een muzikaal festijn op topniveau: “Dit jaar wil ik met de uitvoering een stap verder gaan. We gaan ons uiterste best doen om de toeschouwer mee te nemen in het verhaal. We laten het verhaal niet alleen zien, we willen het de bezoekers ook laten voelen. Het belooft een waar Passion spektakel te worden!”

 ‘Ik dans en speel Jezus!’

De hele school doet mee aan The Passion. Groepen in de bovenbouw voeren The Passion uit, voor de onderbouw is er een speciaal programma.  Gabrielle de Ridder, leerkracht groep 3 en 4:”We bieden het Paasverhaal aan op een manier die bij de kleintjes past. We hebben het over vasthouden en loslaten aan de hand van het verhaal ‘Duuk en Prachtvogel’. Daarin leert een eenzame oude man dat het soms goed is om iemand los te laten.”

The Passion is een happening voor de leerlingen, maar ook de docenten genieten ervan. Wilma Brondy, leerkracht groep 5:”Een leerling, een lief jongetje, kwam  trots en stralend op me afgerend: ‘Juf, ik dans en speel Jezus!’. Prachtig!”

Natuurtalenten

De ervaren componiste Claudia Rumondor is blij verrast door het aanwezige talent: „Met de solisten ben ik heel erg blij. Kai en Jayda, die Jezus spelen, doen het fantastisch! Echte natuurtalenten!  Alle kinderen werken heel hard om de 13 verschillende liedjes onder de knie te krijgen. Dat is heel fijn, want ze hebben veel te zingen en er is maar weinig tijd om alles in te studeren. Gelukkig oefenen de kinderen ook thuis. Dat hoort erbij, en dat hebben ze goed door!”

16 en 17 april, vrij toegang

The Passion Zaandam wordt uitgevoerd in de Noorderkerk in Zaandam (Heijermansstraat 127) op woensdag 16 en donderdag 17 april 2014 om 19.30 uur. Iedereen is welkom, de toegang is vrij.

Meer informatie en de trailer van dit evenement vindt u op www.passionzaandam.nl

Foto’s: Meneer de Fotograaf

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , | Geplaatst op 26 maart 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856