Profiel Greet Ballintijn-Metz, organiste

Gretha Ballintijn-Metz horen we met enige regelmaat orgel spelen in de Noorderkerk, verder werkt zij mee aan vieringen in het ZMC, AMC en het AvL.

Greet heeft orgellessen gevolgd bij Gerrit Metz, Maaike Stapersma, Jaap Zwart en Cor Brandenburg. In Hilversum was zij repetitor van  het Gereformeerd Kerkkoor van de Zuiderkerk.  In Zaandam vanaf 1984 tot juli 2001 was Greet organist van de Paaskerk. In 1996 volgde de benoeming tot tweede organist van de Oostzijderkerk in Zaandam.

Met hart en ziel

Haar grote voorliefde ligt in het begeleiden van zowel koor- als gemeentezang, zowel op orgel als piano. Incidenteel bij het Oostzijderkerkkoor olv Frits van Berkum en al een flink aantal jaren inmiddels bij de Adventcantorij olv Ruud v.d. Brugge. Primair tracht ik mij als muzikaal begeleider in dienst te stellen van de gemeente door “met hart en ziel” mede-werking te geven aan expressiediensten in de Noorderkerk te Zaandam en vieringen in het ZMC, AMC en AVL.

About Webredactie
Dit artikel is geplaatst door de webredactie. Dit betekent dat het niet door een van ons geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Organisten | Tags: , , | Geplaatst op 16 januari 2012