Popdienst door kerken tijdens 200 jaar Zaandam

In 2012 bestaat Zaandam 200 jaar! En dat gaat worden gevierd met een driedaags festijn op 1 t/m 3 juni.

Er is van alles te doen zoals sportfair, cultuurmarkt, botenshow, klimtorens van de marine en heel veel muziek van bekende bands o.m. op het grote podium op de Burcht.

De Burcht ondergaat deze dagen een ware metamorfose in Franse stijl. Het was immers keizer Napoleon Bonaparte die Zaandam per 1 januari 1812 verhief tot stad nadat in 1811 Oostzaandam en Westzaandam werden samengevoegd.

Popdienst door kerken
Gaat dit feest aan de kerken voorbij? Nee, het biedt een uitstekende mogelijkheid om te laten zien dat die springlevend zijn in Zaanstad anno 2012 !
Onder de vlag van Hart voor Zaanstad wordt op de derde dag van het feest, dus op zondag 3 juni, een interkerkelijke pop-dienst gevierd in de Oostzijderkerk, aanvang 16.00 u. In het centrum van de festiviteiten bieden we Zaanse bands een podium om hun muziek te laten horen.

Een open stad
Gekozen is voor het thema “Een open stad” uit de profeet Zacharia. Uit de muziek van de bands worden songs gekozen, passende bij het thema, en ingevoegd in de dienst. Want de opzet is als een echte kerkdienst met alles wat daarbij hoort. Hoogstens zult u het orgelspel missen.

Veel popsongs hebben als inhoud algemeen gevoelde elementen als liefde, vertrouwen, hoop, verdraagzaamheid, zorg voor elkaar, verdriet, wanhoop. Binnen de context van de kerk krijgt dit alles een eigen dimensie. We leven vanuit de hoop en de verwachting dat dit niet losstaat van de Allerhoogste, die we hebben leren kennen als de Nabije. Hoe mooi is het daarvan in deze dienst iets te kunnen doorgeven. Voor sommigen is het misschien iets te “heavy”. Wellicht voor anderen een stapje richting heaven.

Kom ons helpen
Voor voor de popdienst van 3 juni a.s zoekt ds Sjaak Visser nog heel wat helpende handen!
Op maandag 7 mei a.s. is er een inhoudelijke bespreking in de Noorderkerk om 9:30 uur. Heb jij interesse en ben je in de gelegenheid, dan kun je bij één van de bovenstaande personen je opgeven.

ds Sjaak Visser : sjaakvisser.ds@gmail.com
Egge Hartog      : ehartog@tiscali.nl

Categorieën: Activiteiten, Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 1 mei 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke

    Op 2 mei 2012

    Mooi dat de kerk op deze manier kan bijdragen aan de feestvreugde! Op een heel laagdrempelige manier ook denk ik. Veel succes en Zegen!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856