Pioniersplek in Zaandam: Live

De Protestantse Kerk stimuleert het ontstaan van pioniersplekken: experimentele geloofsgemeenschappen voor mensen die niet of niet meer in de kerk komen. Martijn Ouwerkerk vertelt met passie over een pioniersplek in Zaandam: Live.

Lieve gemeenteleden,

Pioniersplek LIVE een feit

Ik mag het dan eindelijk officieel aankondigen: ‘De Protestantse Gemeente Zaandam, waar jullie bij horen, krijgt een pioniersplek.’ Wat een pioniersplek is en wat ik precies van plan ben te gaan doen, leg ik uit op mijn site. Wat in ieder geval zeker is, is dat het, het meest innovatieve idee is tot nu toe bedacht.

Zendeling in eigen stad

Iemand die een pioniersplek krijgt toegewezen, wordt als het ware door de kerk uitgezonden. Ik word dus een zendeling in eigen stad. Je gaat naar een bepaalde wijk en blijft daar, met een mooi woord heet dit missionaire presentie. De wijk is nog niet bekend, ik ben druk op zoek naar een locatie. Vanuit deze locatie gaan we bouwen aan een nieuwe gemeenschap, speciaal gericht op jongeren boven de 15 jaar. Ik ben al een tijdje bezig te bouwen aan een groep jongeren, lees hier de ervaring van een jongere, die nieuw bij LIVE is aangesloten. Hij vertelt over een aantal belangrijke waardes die LIVE heeft, die de identiteit vormen van de pioniersplek. Absoluut een bijzonder verhaal en een aanrader om even te lezen.

Op de site van de Protestantse Kerk Nederland kunt u nog meer lezen over pioniersplekken in Nederland.

Werk in de kerk

Naast uitgezonden te zijn en een pioniersplek te hebben, blijf ik natuurlijk nog wel missionair jongerenwerker. Ik zal altijd naar buiten gericht blijven en op zoek blijven naar manieren hoe we jongeren buiten de kerk kunnen bereiken met het evangelie. Ik zal met name vanuit de kerk het werk van Youth for Christ blijven doen in het pandje ‘the Lighthouse’ op het Ruiterveer en nog wat kleine activiteiten, die te maken hebben met de doelgroep 16+.

Betrokken raken

Wil je betrokken raken bij het pionierswerk, denk je een bepaald talent te hebben die van pas kan komen bij dit werk, stuur dan een mailtje naar livezaandam@gmail.com.

Liefs en zegen,

Categorieën: Blog, Jeugd | Tags: , , , , , | Geplaatst op 20 juni 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856