Een pioniersplek voor jongeren in Zaanstad

Wordt Zaanstad de eerste stad waar een pioniersplek wordt gestart specifiek gericht op jongeren?

Jongerenwerker Martijn Ouwerkerk heeft er zin in en wil daar op 03 april 2014 om 20:00uur meer over vertellen tijdens een persconferentie waar u ook welkom bent.

Zaanstad heeft misschien een primeur. Het kan de eerste stad worden in Nederland waar een pioniersplek wordt gerealiseerd specifiek en alleen gericht op jongeren. Missionair jongerenwerker Martijn Ouwerkerk is in een gevorderd stadium met de PKN (Protestantse Kerk Nederland)  om een geheel unieke, eigentijdse plek te creëren voor jongeren. Een plek waar ze in vrijheid met leeftijdsgenoten kunnen nadenken over belangrijk vragen met betrekking tot het leven, God en geloof.

Pioniersplek ‘Live’ Zaandam

De groep van Martijn bestaat nu nog uit 6 jongeren. Inmiddels is er al een naam bedacht voor de pioniersplek. Het zal ‘Live’ gaan heten. ‘Live’ als tegenbeweging tegen de groeiende individualisering bij jongeren en het vele online delen van elkaars levens via social media. ‘Live’ is live, speelt zich nu en in het echte leven af met jongeren die elke week bij elkaar komen om belangrijke vragen te bespreken, levens live met elkaar te delen en veel plezier te maken.

‘YourStory’

Met de jongeren zal er ook een spel gespeeld worden: ‘YourStory’, ontwikkeld door Johan ter Beek. Dit spel speelt zich niet af achter een computer of smartphone, maar in het echte leven en met elkaar. Een ‘real life game’ dus.

 Persconferentie

Op 3 april 2014 om 20:00 in de Noorderkerk zal er een persconferentie plaatsvinden. Dan zal Martijn Ouwerkerk zijn plannen delen en zal Johan ter Beek aanwezig zijn om de game ‘YourStory’ te releasen in Zaanstad. De hoop leeft om ook de website van ‘Live’ en Martijn te kunnen releasen en te tonen aan het grote publiek, maar dit is nog spannend. Het is nog afwachten of ze erin slagen de deadline te halen.

Wilt u dus meer te weten komen over de plannen van Martijn, wilt u alles weten over de game ‘YourStory’, wilt u betrokken raken bij deze unieke plek voor jongeren of gewoon een inspirerende avond beleven: kom dan  3 april 20:00 naar de Noorderkerk.

 Als u alvast iets te weten wilt komen over Johan ter Beek en de game, kijk dan op zijn website:  http://www.beeqgamification.com.

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: 15 jaar en ouder, Activiteiten, Jeugd | Tags: , , | Geplaatst op 31 maart 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856