Pinksterfeest 2014: Vele talen, één van Geest

Met Pinksteren willen we met christenen uit alle landen van de wereld die in Zaanstad wonen het Pinksterfeest vieren.

In Zaanstad wonen mensen uit 185 verschillende landen. We hebben inmiddels al contact met christenen uit zo’n twintig landen. Met Pinksteren komen we met velen van hen samen. Als symbool van verbondenheid wereldwijd. Om zichtbaar te maken dat het Evangelie zich over heel de wereld verspreid heeft. Om te laten zien hoe het Evangelie van Jezus Christus mensen met elkaar verbindt over culturele, raciale en etnische grenzen heen. We hopen dat we met nog meer christenen uit andere landen contact zullen krijgen!

Internationale dienst

Het zal een internationale dienst worden met bekende liederen in meerdere talen, waarbij in ieder geval één vers uit de Bijbel in vele talen zal klinken. Mensen mogen in klederdracht komen en van de landen die vertegenwoordigd zijn zal er symbolisch een vlag hangen die aan het kruis verbonden is.

Deze dienst is een initiatief van de Protestantse Gemeente Zaandam, de Bonifatius-parochie en de Broedergemeente.

Kent u mensen uit andere landen, of komt u zelf uit een ander land en woont u in Zaanstad, dan willen we u vragen om contact met ons op te nemen.

Voor verdere informatie of opgave van mensen die we kunnen benaderen, kunt u terecht bij Ds. Sjaak Visser, sjaakvisser.ds@gmail.com; 06-23307123.

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , , | Geplaatst op 29 april 2014