Parttime wijkpredikant gezocht ( V/M )

Kennismaken

De Protestantse Gemeente Zaandam zoekt een wijkpredikant met talent voor jongeren. Kent/bent u deze inspirerende persoon?

Het betreft een aanstelling voor 60% (24 uur p.w.) voor de duur van 4 jaar. Daarvan wordt 10 uur p.w. in samenwerking met een andere predikant besteedt aan het overkoepelende jeugdwerk en 14 uur p.w. aan pastoraat in wijk Oost. Minstens één maal per maand wordt voorgegaan in een zondagse viering.

Dit is de PGZ
De PGZ werkt hard aan andere vormen van kerk-zijn. Om een antwoord te geven op de sociaal-maatschappelijke context waarin actieve en passieve kerkleden zich bevinden. En om iets te betekenen voor mensen die niet meer verbonden zijn met het instituut van de kerk, maar wel bezig zijn met religie en zingeving.

Volop bezig en in beweging
Wij zijn volop bezig met de uitwerking van ons beleidsplan “Dienen en Verbinden” dat in december 2011 is verschenen. Samen met de PKN-vise “De Hartslag van het Leven” en onze lokale visie op kerk-zijn in deze tijd. Daarbij vinden we goede aanknopingspunten in de studie “Anders Verder” van dr R. de Reuver en in het boekje “Maak het nieuw “ van prof. J. de Hart.

Zo hopen wij te bereiken dat de PGZ over 4 jaar een vitale gemeente is, met aandacht en ruimte voor verschillende doelgroepen die onderling nauw verbonden zijn. Waar voor jongeren, middengroepen en ouderen plaats is om op hun eigen wijze het geloofsgesprek aan te gaan en de geloofsbeleving te vieren. Missionair en diaconaal gericht: kerk ìn en vòòr de stad. A mixed economy of a network church in een dynamische samenleving.

Wij zoeken een wijkpredikant(e) die:

• van God houdt en van mensen
• de gemeente weet te inspireren en te motiveren
• zich betrokken voelt bij de jeugd en hun ouders en hen uitdaagt vanuit het evangelie
• in staat is de jeugd te benaderen, te inspireren en te betrekken bij onze activiteiten
• zoekt naar een duidelijke weg voor de kerk van vandaag
• goed kan samenwerken en dit kan bevorderen in de gemeente

Huidige stand van zaken
De PGZ heeft 3 full-time predikanten in dienst, waarvan er één in het najaar met emeritaat gaat. En een missionaire jongerenwerker voor 20 uur per week voor 4 jaar. Na het emeritaat wordt een full-time plaats vervangen door deze part-time functie voor 4 jaar. Gezien de huidige samenstelling gaat onze voorkeur uit naar een vrouw.

Meer informatie over de PGZ is te vinden op onze recent vernieuwde website: www.pgz-zaandam.nl

Neem contact met ons op
Voelt u zich aangesproken en wilt u op de advertentie reageren, dan verzoeken wij u uw brief met c.v. voor 24 september 2012 te sturen aan de voorzitter van de beroepingscommissie: Mw. Elma de Bruin – Hoogeweij, Noordwachter 138, 1503 VN Zaandam, tel. 075 – 6314153, email: emdebruin12@upcmail.nl

Categorieën: Nieuws, Onze Gemeente | Tags: , , , , , | Geplaatst op 5 september 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856