‘Palingpopdienst’ in Westzaan

,,Dit jaar laten we ons niet inspireren door een band of artiest, maar door een sound”, zegt dominee Cornelis Visser van de Grote Kerk in Westzaan. Na de popdiensten met muziek van Ramses Shaffy en Marco Borsato, organiseert de Protestantse Gemeente Westzaan dit jaar een dienst rond de palingsound uit Volendam. De popdienst met als thema ‘Pak maar mijn hand’ wordt gehouden op 18 november en begint om 17.00 uur.

Palingsound

Wat de palingsound precies inhoudt is moeilijk in woorden te vatten, maar wie muziek hoort van de 3Js, Nick en Simon, Jan Smit, The Cats of Piet Veerman herkent het gevoel meteen. Iets melancholisch, de verbondenheid en strijd met de zee.

Cornelis Visser’s roots

,,Bovendien is het de muziek van mijn eigen roots,”zegt dominee Cornelis Visser, die geboren is op het eiland Marken. Voor de hand liggend is het niet om Palingpop voor een kerkdienst te kiezen. ,,Maar dat is juist de  uitdaging voor deze diensten”, zegt Visser. ,,Om die nummers bij een band te vinden, die niemand had verwacht, maar die naadloos in een kerkdienst passen. Zo vonden we nota bene bij The Cats een lied over een kindergebed. Wie verwacht dat nu? En door de 3Js worden we door hun nieuwste single op onze wenken bediend. Kortom: zowel oude als zeer recente nummers zijn in de dienst te horen.”

Traditie

,,Daarmee hopen we weer aan te sluiten bij wat al jarenlang een traditie is in de Zaanstreek. Toen er in 2008 in Zaandijk met Popdiensten werd begonnen was onze doelgroep de jeugd. Maar afgelopen jaar kwam er een vrouw van 92 vanwege de popdienst voor het eerst van haar leven in de kerk. Elk jaar weer blijkt de popdienst door zowel jong als ouder gewaardeerd en bezocht. Nieuwe vormen van kerkdiensten blijken ook ouderen aan te spreken. Ook dit jaar zullen er weer ‘speelse’ dingen in de dienst zitten. Zo zit er een element in dat is geïnspireerd op het tv-programma The voice of Holland. De bijbellezing wordt door een jongere in straattaal gedaan uit De torrie van Mattie (het evangelie Matteüs).”

Live band en  Zaanse zanger

De Westzaanse popdienst bij kaarslicht wordt dit jaar ondersteund door een live band afkomstig van Marken en de Zaanse zanger Mark de Waal.

Meer informatie

Meer informatie op www.protestantse-gemeente-westzaan.nl of via ds. Cornelis Visser,  cvisser1@live.nl, 075-6315253.

 

Plaats:             Grote Kerk, Torenstraat 1, Westzaan

Datum:            18 november 2012

Aanvang:         17.00 uur

 

DOOR VICTOR ZANTING

Hier vindt u meer actueel nieuws

About Roselien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Muziek, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 20 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856