Paasnacht in de Bullekerk:

De Protestantse Gemeente Zaandam organiseert in de Westzijderkerk:

Paasnacht: van stilstand naar opstand

Hoe kan de kortste nacht toch de langste worden? En hoe kan de helderste morgen volgen op de diepste nacht? Hoe is het om te waken, in plaats van te slapen? Hoe kunnen we vanuit alles wat ons tot stilstand brengt in beweging komen en daadwerkelijk opstaan?

We gaan het ontdekken, van 26 op 27 maart, in de nacht waarin de klok een uur vooruit gaat, in de Paasnacht.

Op zaterdagavond komen we de Westzijderkerk binnen, uitgenodigd door de herbergier van Bethlehem. Wat is er gebeurd sinds die ene nacht dat dat wonderlijke kind ter wereld kwam? De herbergier zal het ons op zijn manier vertellen. In de herberg natuurlijk, de plek waar je de hele nacht terecht kunt voor warme dranken en goed voedsel.

Daarna zullen de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen. Bijbelmeditaties en activiteiten, stilte en geschreeuw, beelden en klanken, spanning en ontspanning, machteloosheid en vastberadenheid, concentratie en uitbundigheid, duisternis en vuur… ze zullen ons door de nacht naar de morgen leiden, van stilstand naar opstand.

En om het nòg bijzonderder te maken: middenin de kerk zal een enorm groot labyrint liggen. Kaarsen wijzen – via allerlei bochten en kronkels – de weg naar binnen, en daarvandaan weer terug naar buiten. Het labyrint ziet er niet alleen prachtig uit, het is ook een bijzondere ervaring om het te lopen. En dat is nu zoiets dat niet uitgelegd, maar vooral uitgeprobeerd moet worden!

Alle Zaankanters zijn van harte welkom om (een gedeelte van) deze nacht mee te maken! Jongeren, ouderen, rotsvaste gelovigen, aarzelende zoekers, ochtend- en avondmensen. Met elkaar gaan we dit avontuur aan.

Als jullie met meer dan 2 of 3 mensen willen komen, dan graag even doorgeven aan ds Birke Rapp of Giovanni Masetti (paasnacht2016@gmail.com; 06-42800110)  of via Facebook 

PAASNACHT1 (3)

Categorieën: actie, Nieuws, Onze Gemeente | Tags: , , , | Geplaatst op 2 maart 2016

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856