OPERAtie Vrijheid 2.0

Zingende kinderen

In 2015 is het 70 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog eindigde. Samen met het kinderkoor zullen wij hier bij stilstaan in een multidisciplinair project. De kinderen gaan in kleine groepjes praten met ouderen en zullen aan de hand van een voorwerp of foto in gesprek raken over WO II.

Vervolgens krijgen de kinderen de opdracht om van deze verhalen een libretto (operatekst) te maken. Samen met Claudia Rumondor, Kees van der Pol en ds. Birke Rapp gaan ze met deze tekst een korte opera (ca. 3 minuten) maken.
Tijdens een speciale middag in mei zullen alle mini-opera’s worden uitgevoerd, waarbij de ouderen niet alleen de hoofdgast zijn, maar ook de kans krijgen om hun voorwerp tentoon te stellen en hier ter plekke iets over te vertellen.

Omdat het een groot en ingewikkeld experiment betreft, hebben we de leeftijdsgrens voor dit project eenmalig wat verhoogd. Kinderen tussen ca. 8 en 15 jaar mogen zich aanmelden. De kinderen gaan in leeftijdsgroepen aan de slag en de muziek van de speciaal voor hen gecomponeerde operaatjes zal in overleg worden geschreven!

Opgeven kan bij ds. Birke Rapp op b.rapp@planet.nl
We werken in de periode van +/- 15 maart t/m 17 mei, m.u.v. 5 april (Eerste Paasdag) op zondag van 12:00-13:00 uur in de Noorderkerk

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Jeugd | Tags: | Geplaatst op 14 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856