Ontwerp een kerkraam!

 Ben je jong? Kom je wel eens in of bij de Bullekerk? Ben je creatief? Maak een mooi ontwerp voor een kerkraam! Het winnende ontwerp zal worden uitgevoerd in glas in lood. Lees hier hoe je mee kan doen.

In de Bullekerk maken we jaarlijks werkstukjes van glas. Dit jaar willen we een heel groot raam vullen. We hebben een groot ontwerp nodig.

Omdat de kerk oud is, en alleen toekomst heeft doordat kinderen haar ook mooi vinden, willen we juist kinderen vragen een ontwerp te maken voor één van de belangrijkste ramen.

kerkraamHiernaast zie je de afbeelding van het lege raam.

De opdracht

Als je het een eer vindt om jouw ontwerp in het raam uitgevoerd te zien de komende jaren, doe dan je best op de volgende opdracht:

-Bedenk een mooi thema voor het raam

-Maak schetsen voor een raamvulling, en kleur het ook in.

-Houd het papier dat je ervoor gebruikt rechtop, zodat de technische mensen van de glascursus het makkelijk kunnen uitvergroten tot het formaat van het raam

-Als je je thema heel goed gekozen vindt, vraag dan andere kinderen en evt. ouders ook om je te helpen met je ontwerp, want het zou best kunnen dat het raam gevuld kan worden met meerdere tekeningen van hetzelfde thema.

-De jury die je tekening wel of niet uitkiest kan namelijk ook andere tekeningen ermee combineren en tot een definitief ontwerp maken.

Ideeën

Als je op ideeën wilt komen ín het gebouw: dit is open op donderdag van 11-14 uur en op de zondagmorgen.

We kunnen alleen tekeningen en ideeën gebruiken die je echt zelf gemaakt hebt. Ze hoeven niet perfect te zijn, en je hoeft geen rekening te houden met het rasterwerk van de ramen zelf.

Bedenk dat een raam tot leven komt door het zonlicht dat er door valt.

Onderaan staan enkele voorbeelden van glas-in-lood en gebrandschilderde werkstukken. Heeft iemand in je omgeving zin om mee te doen met het uitwerken in glas, geef die persoon dan door aan p.woel@upcmail.nl

De jury en de prijzen

De Jury bestaat uit amateur- en professionele grafici. Zij kiezen  meerdere ontwerpen uit die een prijs krijgen.

Misschien win jij wel de hoofdprijs en wordt jouw ontwerp meer dan een jaar zichtbaar in dit mooie gebouw. Je ontvangt een boekenbon als je een prijs wint. Want in de kerk vinden we lezen een goed doel.

De winnende tekening wordt in september tentoongesteld in een expositie in de Bullekerk, samen met alle tekeningen schrijf in het klein je naam erop!

 Hoe doe ik mee?

Lever je ontwerp vóór september op de computer of op papier in bij ds. Pieter van der Woel, Opera 55, 1507VH Zaandam of digitaal bij p.woel@upcmail.nl

 

 

About Pieter van der Woel
Ik ben Pieter van der Woel, dominee van wijk West, en getrouwd met Talitha. Sinds maart 2011 woont David bij ons! Ik besteed mij vrije tijd aan musiceren en het maken van meubels en muziekinstrumenten.

Categorieën: 12-15 jaar, 15 jaar en ouder, 4-11 jaar, Activiteiten | Tags: , , , | Geplaatst op 13 juni 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856