Noorderkerk open voor vluchtelingen

Noorderkerk Zaandam

De gemeente Zaanstad en COA richten in het Veldpark een accommodatie in voor de opvang van 500 vluchtelingen, vanaf (waarschijnlijk) maandag 5 oktober tot eind december.Het COA richt in dit park, in samenwerking met o.a. het Rode Kruis, de benodigde voorzieningen in.Omdat de Noorderkerk naast dit park ligt stellen we kerk open.

We denken in een behoefte te voorzien in het bieden van rust, bezinning, een luisterend oor en/of koffie en thee. Dagelijks wordt de kerk beschikbaar gesteld tussen 14:00 en 16:00 uur. Op zondag houden we een Engelstalige kerkdienst in Syrisch Orthodoxe sfeer.

Vrijwilligers gezocht

Tijdens de openstelling willen we de kerk met ca. 5 mensen bemensen. Deze vrijwilligers zorgen voor koffie, thee, een luisterend oor, het branden van een kaars, een spelletje, een skype-verbinding met familie enz. We zullen voortdurend kijken of de hulp past en of het aanbod moeten aanpassen.

Vrijwilligers hoeven niet elke middag aanwezig te zijn, een keer in de week is genoeg. We streven er nu naar elke middag een predikant beschikbaar te hebben voor pastorale zorg.

We bereiden ons goed voor

We hebben goed overleg met de gemeente en COA, ook kunnen we putten uit de expertise van de kennis van opvang van vluchtelingen in de PKN (Protestantse Kerk Nederland). We zullen onze vrijwilligers daarom voorbereiden op de situaties en vragen die komen gaan. Dit heeft nog geen concrete handen en voeten, maar dat volgt snel.

We leggen ook contact met andere instellingen in onze omgeving, zoals de moskee.

Wat doen we niet

Hulp in de vorm van voedselpakketten, kleding en speelgoed wordt niet door ons ingezameld en verdeeld. Deze hulp wordt gecoördineerd door COA, het Rode Kruis en andere instanties.

Meehelpen?

Contactpersoon voor de vrijwilligers in de kerk is Kees van der Pol (6168183; kvanderpol@hetnet.nl)

Graag opgave van je naam, telefoonnummer, e-mailadres, beschikbaarheid en de vorm van hulp waar je goed in bent.

Met vriendelijke groet,

Kees van der Pol

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , , | Geplaatst op 29 september 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856