De Noorderkerk gaat open op vrijdagochtend

Noorderkerk

Vanaf 4 oktober gaat de kerkzaal van de Noorderkerk iedere vrijdagochtend open van 10.30 uur tot 12.00uur. Er is dan gelegenheid voor een moment van stilte, gebed, het opsteken van een kaarsje , een gesprek of om zo maar even rond te kijken.

Dit is de tijd dat er ook voedselbank is in de foyer van de kerk, zodat de mensen die daar komen ook de gelegenheid krijgen even binnen te lopen. Natuurlijk is de Kerk open voor iedereen die daar op dat moment behoefte aan heeft.

Open voor stilte

De ingang zal de groene deur aan de zijkant van de kerkzaal zijn, dit zal aangegeven worden door een bord “open” aan de buitenkant, zodat er zo een duidelijk onderscheid is tussen de ingang voor de voedselbank en de ingang die ochtend voor de kerk. Dit alles is het resultaat van enkele intensieve gesprekken met diverse vrijwilligers, waarin besloten is de Kerkzaal open te stellen voor een moment van stilte, gebed, het opsteken van een kaarsje , een gesprek of zo maar even rondkijken in de Kerkzaal.

Spreekuur

In die tijd zal er ook spreekuur zijn van ds. Sjaak Visser, of ds. Birke Rapp, of onze vicaris Kees-Jan Mulder, iedereen is welkom om daar, zonder afspraak vooraf, gebruik van te maken. U kunt komen met iets persoonlijks, een theologische vraag of een probleem, maar ook voor een gebed, of kennismaking met ds. Rapp of vicaris Mulder.

Omdat zij beiden buiten Zaandam wonen, is dit een goede gelegenheid om op een vaste plek en een vaste tijd aanwezig te zijn in de Noorderkerk. Het rooster zal in het volgende Kerkblad staan, nu is al bekend dat op 4 oktober ds. Rapp er zal zijn  en op 11 oktober ds. Visser.

Meewerken?

We zullen deze nieuwe vorm van Kerk Open uitproberen tot en met eind december en dan evalueren of dit voorziet in een behoefte, waarna we besluiten of we er mee doorgaan.

Als het u mooi/goed lijkt om hier als vrijwilliger aan mee te werken, of als u er eerst meer over wilt weten, kunt u eens binnenlopen of contact opnemen met één van onze predikanten, zie het Kerkblad voor hun contactgegevens.

We hopen dat dit nieuwe initiatief zinvol zal blijken en dat we op die manier kunnen laten zien dat de Kerk er voor iedereen is en niet alleen op zondagochtend.

 

Namens de voorbereidingsgroep,

Elma de Bruin-Hoogeweij.

 

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Pastoraat | Tags: , , | Geplaatst op 15 oktober 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856