Noorderkerk blijft vluchtelingen ontvangen

In de Noorderkerk heeft men eind september het initiatief genomen gastvrijheid te bieden aan vluchtelingen en vrijwilligers ongeacht afkomst, religie, enz. Dit is een grotere krachtsinspanning gebleken dan voorzien was. De opvang in de middag voorziet namelijk enorm in een behoefte.

De gemeente Zaanstad heeft bij monde van wethouder Rita Visser op een informatie-avond in de Noorderkerk hoe ‘geweldig’ zij de opvang door vrijwilligers in Zaanstad vindt, ‘ uniek in het land’ .   De gemeente wil soortgelijke opvang ook zien ontstaan op de twee andere locaties waar vluchtelingen opgevangen worden.

De komende tijd zullen de gemeente en COA onderzoeken hoe en door wie dat georganiseerd moet worden. De Protestante Gemeente Zaandam kan tot onze spijt geen verantwoordelijkheid dragen voor andere locaties in Zaandam. Wij hebben daar geen ruimtes en het zou onze capaciteit te boven gaan. We hebben dat aan de gemeente kenbaar gemaakt.

Wij moedigen andere groepen aan om zich te melden bij de gemeente Zaanstad, die de organisatie van vrijwilligers op zich willen nemen voor de vluchtelingen op de boten of op het TAETS terrein in overleg met de gemeente. Indien gewenst, staan we hen bij met raad en daad tijdens de opstart.

Stuurgroep Noorderkerk Vluchtelingen

About Webredactie Ellis van Atten