Nog eenmaal: de Adventcantorij

De Adventcantorij liet op 05 mei 2013 nog eenmaal van zich horen in de Noorderkerk. Als afscheid klonk een prachtig samengaan van stemmen in de vorm van een liturgische viering. Hier leest u een kort verslag, een dankwoord van dirigent Ruud van der Brugge en mooie foto’s van Ingmar van der Brugge.

Na medewerking tijdens de dienst verzorgde de Adventcantorij een liturgische viering. Prachtige liederen begeleid door organisten Dick van Bezooyen en Greet Ballintijn werden afgewisseld met lezingen door Roland Ootjes en Ds. Jan van den Brink. Na de viering natuurlijk lovende woorden voor het jarenlange plezier dat de cantorij ons heeft gegeven.

De muziek gaat door

Na de viering bleven de zangers, zangeressen en dirigent Ruud van der Brugge op hun plek voorin de kerk staan, alsof ze het podium eigenlijk niet wilden verlaten. Na jarenlang samen repeteren, meewerken aan diensten in kerken, verzorgingshuizen en ziekenhuizen is het moeilijk afscheid nemen. Er was na de dienst even tijd voor napraten met het onvermijdelijke handen schudden. De Adventcantorij bestaat niet niet meer, maar de stemmen zingen verder: in andere koren, in de kerk en gewoon thuis.

Een schat aan herinneringen, een dankwoord

Ruud van der Brugge stuurde een dankwoord:

Met twee vieringen heeft de Adventcantorij afscheid genomen van de Protestantse Gemeente van Zaandam, op 21 april in de Westzijderkerk en op 5 mei in de Noorderkerk. Hiermee is een eind gekomen aan een lange periode van dienstbaarheid aan de eredienst binnen en buiten Zaandam met een groot aantal vieringen.

Blijven over een schat aan herinneringen.

Van veel gemeenteleden hebben we persoonlijk afscheid kunnen nemen. Dank voor de vele vriendelijke woorden en welgemeende complimenten. Dank ook voor de bloemen en de attenties die we mochten ontvangen. En vooral dank aan iedereen die ons bestaan mogelijk en aangenaam heeft gemaakt:

– de leden natuurlijk, die hun talenten steeds hebben ingezet om liturgie en kerkmuziek optimaal tot klinken te brengen

– kerkenraden, in alle mogelijke samenstellingen

– predikanten en pastors,  organisten en kosters, die het geduld op konden brengen om aan mijn niet geringe eisen te voldoen

– en tot slot alle gemeenteleden, die open stonden voor stijlvolle vieringen.

 

Een vriendelijke groet,

Ruud van der Brugge


Categorieën: Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 15 mei 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856