Nieuwe website is een feit

nieuwe_website

Vanochtend is na de kerkdienst in de Noorderkerk de nieuwe website van de PGZ  live gegaan en gepresenteerd aan de gemeente. Volgende week zal de Westzijderkerk op de hoogte gesteld worden.

Gemeenteleden werden vanochtend door middel van visitekaartjes met daarop het internetadres van de gloednieuwe website direct gewezen op het feit dat na maanden van keihard werken de lancering een feit was.

‘Onmisbare tool’
Direct na de kerkdienst nam Bert Boer namens de Algemene Kerkenraad het woord. Hij zette uiteen waarom de AK het tijd vond om over te stappen op een overzichtelijke, interactieve website. Volgens de AK is het een onmisbare tool voor een missionaire gemeente. Het streven is om ook mensen van buiten de kerk te informeren over de kerk. Vervolgens stelde Bert de webmasters en webredactie aan de gemeente voor.

Kennismaken met webmasters en webredactie
visitekaartjes met het adres van de nieuwe websiteDe mensen van de techniek, de webmasters, zijn Dirk Kruit, Berend Geelinks, Albert Hoogendoorn en Steven van der Vegt. De webredactie bestaat uit Leni Treffers (ouderen), Ellis van Atten (middengroep), Roselien Brondy (jeugd) en ondergetekende (overkoepelend).

Interactieve presentatie
Albert Hoogendoorn nam vervolgens het woord. Hij presenteerde op de beamer de vele nieuwe mogelijkheden die de nieuwe website biedt. Daarbij liet hij de gemeente de Facebookpagina zien.

Reacties vanuit de gemeente
Na de presentatie kon men tijdens de koffie op een laptop direct de mogelijkheden van de website bekijken en testen. Vele positieve reacties en complimenten vielen webmasters en webredacteuren ten deel. Daarbij ook vragen over privacy en het bijhouden van een weblog.

Stuur uw bijdrage naar de webredactie!
De website kan alleen een succes worden met uw bijdragen. Neem contact op met de webredactie als u een evenement aan wil kondigen. Maar ook als u een interessant artikel of foto’s wilt delen. En laat ook eens een reactie achter op een bijdrage.

Voor al uw bijdragen, vragen en/of opmerkingen is dit het e-mailadres van de webredactie: webredactie@pgz-zaandam.nl

Namens de webredactie,

Neeltje Waagmeester

Klik op éen van de kleine foto’s om ze op ware grootte te zien. Druk op de [Escape] toets om weer terug te keren naar de website.

About Neeltje Waagmeester
Samen met Martijn en dochters Nienke en Noortje woon ik in 't Kalf te Zaandam. Ik ben zelfstandig tekstschrijver en een van de webredacteurs van deze website. Af en toe plaats ik een eigen artikel, zoals deze bijdrage. Ik zou het leuk vinden als u een reactie achterlaat.

Categorieën: Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 29 april 2012