Nederland schoon, mijn buurt mijn missie

Tijdens de Zero Waste feestweek in de Noorderkerk hebben we al kennis kunnen maken met het project NederlandSchoon. Een initiatief van de overheid om maatschappelijke organisaties, maar ook jou als persoon, te betrekken bij de opdracht om Nederland schoner te krijgen.
Door lokale betrokkenheid en het adopteren van een eigen gebiedje wordt getracht de betrokkenheid hierbij te vergroten. Door bijvoorbeeld het aantal plastic flesjes op straat terug te dringen. Immers, het gebruik van plastic en de daaruit ontstane plastic soep is een actueel thema en het baart ons allen zorgen.

In dit kader willen we als PGZ mee doen aan de Landelijke Opschoondag op zaterdag 23 maart. Die dag wil men landelijk zoveel mogelijk mensen mobiliseren om Nederland schoner te krijgen. Het idee is om als PGZ het Burgemeester In het Veldpark te adopteren en die dag of dagdeel met zoveel mogelijk mensen uit onze gemeente en de Rosmolenwijk in dit park aan de slag te gaan en zwerfvuil te verwijderen. De gemeente stelt schoonmaakmaterialen (zakken, handschoenen, en dergelijke) ter beschikking.

Het zou heel leuk zijn als we onze maatschappelijke betrokkenheid in de wijk, maar ook onze bezorgdheid om de schepping, die dag gestalte kunnen geven door gezamenlijk aan de slag te gaan.

Meer weten? Kijk op https://www.schoonopdekaart.nl/gemeente/zaandam of op https://www.nederlandschoon.nl/

Enthousiast geworden? Mooi, geef je op bij Sjaak Visser (j.visser@pgz-zaandam.nl) of Herman Boutsma (scriba@pgz-zaandam.nl) en we gaan er een schoon park van maken!

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 6 februari 2019