Meertalige dienst op 13 oktober in Westzaan

Op zondag 13 oktober bent u van harte uitgenodigd voor een zeer bijzondere dienst in de Grote Kerk van Westzaan.

Voorgangers in deze dienst zullen zijn: ds J.H. (Hans) de Wit uit Zaandam, Nederland; mevrouw Beatriz Ferreiro Garcia uit Matanzas, Cuba; en mevrouw Carine Botha, uit Pretoria, Zuid-Afrika. Het zal een veeltalige dienst worden met teksten en liederen in onder andere het Spaans, Afrikaans, Nederlands en Latijn (waar nodig is er een vertaling in het Nederlands).
De Grote Kerk staat aan de Torenstraat 1 in Westzaan. Aanvang van de dienst 10:00 uur.

Beide buitenlandse gastvoorgangers, studenten theologie, zullen een meditatie houden vanuit hun eigen culturele en religieuze achtergrond. De diaconale collecte is bestemd voor “Vrouwen met Pit” een project van Kerk in Actie in Noord-Uganda.

Jaarlijks bezoekt een groep buitenlandse studenten de theologische faculteit van de Vrije Universiteit in Amsterdam in het kader van het project ‘Breuken en Bruggen’ dat mede wordt ondersteund door de afdeling Zending van Kerk in Actie. Drie maanden lang, van september tot en met november, doen deze studenten onderzoek, volgen ze lessen en maken ze kennis met de Nederlandse context door bezoeken aan diaconale projecten als bijvoorbeeld het drugs- en daklozenpastoraat in Amsterdam. Onderdeel van het programma is ook een bezoek aan plaatselijke gemeentes en het deelnemen aan een dienst. De studenten worden begeleid door een docent van de universiteit. Dit jaar zijn er studenten uit Chili, Colombia, Cuba, de Filippijnen, Hongarije, India, Kameroen, Mozambique, Myanmar (Birma), Zimbabwe en Zuid-Afrika. Beatriz Ferreiro Garcia uit Cuba en Carine Botha uit Zuid-Afrika zullen op zondag 13 oktober voorgaan in de Grote Kerk van Westzaan, Torenstraat 1 in Westzaan. Aanvang: 10.00 uur.
Zie ook: www.protestantse-gemeente-westzaan.nl

About Christien