Meelwormen voor jonge gezinnen

Afgelopen vrijdag vond de jonge gezinnenavond plaats. Het thema was ‘Durf jij…’. Durf jij meelwormen te eten? Durf jij met je AZ-shirt tussen de Ajacieden te gaan zitten?

De opkomst was wat minder, maar de inhoud blijft je bij. We werden allen verwelkomt met de mogelijkheid van een gratis knuffel (zie op youtube ‘Free Hugs in Sondrio, Italy’). Tijdens het hapje en het drankje konden we ook nog kijken naar het youtube filmpje ‘ Improv Everywhere : Say Something Nice’.

In je AZ-shirt tussen de Ajacieden
Bij de overdenking keken we naar een toespraak van John Ortberg over of je net als Petrus op het water durfde te stappen (zie Hour of Power 18 maart en start bij 36 min.). Welke uitdaging wil jij aangaan, of blijf je veilig in de boot zitten. Willem Fontein had nog een stel kaartjes gemaakt met vragen daarop als ‘durf jij met een AZ-shirt in een vak vol met Ajax-supporters te zitten’, ‘durf jij van je geloof te getuigen (op de Gedempte Gracht)?’, ‘durf jij al je schepen achter je te verbranden’. Als je wilde mocht je je antwoord daarop geven achter de katheder (net zoals bij ‘Say something nice’). Maar de belangrijkste vraag die we meekregen was ‘welke stap in geloof zou jij willen gaan zetten, waar wil je je aan geven’. Durf je bijvoorbeeld een half jaar voor iets te gaan bidden en dan kijken wat God gaat doen? De kinderen hadden hun eigen programma onder leiding van o.a. Judith Danser met spannende en uitdagende dingen.

Gefrituurde meelwormen en roze stamppot
Bakjes met meelwormen en sprinkhanenDe maaltijd werd dit keer begonnen met een voorafje, gefrituurde meelwormen, gebakken sprinkhanen en zwarte inktvissensauce . Daarna een heerlijke andijviestamppot, een met spek, maar de andere mogelijkheid was er een van blauwe schimmelkaas (verrassend lekker). En natuurlijk ook voor de liefhebber, stamppot in de kleur roze. Het was goed om zo weer samen te zijn.

24 juni: vroem vroem met de motorboot
Inmiddels zijn we plannen aan het maken voor de komende keer. Dan gaan we er samen een zondagmiddag op uit. En dat wordt, zoals al is aangegeven, zondagmiddag 24 juni. Het plan is om met motorbootjes van de Hippert naar een plaats te varen waar we allerlei spelletjes met elkaar kunnen doen, en waar we kunnen BBQ-en of iets dergelijks. We willen om 12 uur beginnen (na de doopdienst in de Noorderkerk) -en we gaan ervan uit dat het om ongeveer 18.30 uur zal eindigen.

Wie gaat er mee?
Voor de planning is het handig om te weten wie er mee gaan. We vragen een eigen bijdrage van €10 voor volwassen en €5 voor kinderen en dat je bijv. een salade meeneemt. Je kunt je voor deze dag opgeven bij Cornelis Kaai: c.kaai@planet.nl of telefonisch via 075-6143930.

Ik zie uit naar een leuke, gezellige, inspirerende dag met elkaar.

Alle goeds,

Ds. Sjaak Visser

Categorieën: Middengroep, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 16 mei 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

2 Reacties

 1. door Roselien

  Op 21 mei 2012

  Hey

  En wie heeft er insecten gegeten?

  Leuke bijdrage!

 2. door Marijke

  Op 27 mei 2012

  De twee eerste filmpjes even gekeken. Prachtig! Vooral de eerste gaf me een grote glimlach op m’n gezicht!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856