Martijn Ouwerkerk: Nieuwe Jongerenwerker PGZ

Martijn Ouwerkerk uit Leiden is per 1 december begonnen als missionair jongerenwerker in Zaandam. Hij heeft een afgeronde HBO-opleiding voor maatschappelijk werk en dienstverlening. Voor zijn afstudeerscriptie heeft hij onderzoek gedaan naar drugsverslaafden en daklozen die geholpen worden door Tot Heil des Volks. Daarna werkte hij bij Exodus voor begeleiding van ex-gevangenen naar terugkeer in de samenleving. Als student heeft hij Bijbelgroepen geleid bij de Navigators in Leiden en een Alphacursus opgezet voor de kerk in Katwijk. Twee maal heeft hij als vrijwilliger meegewerkt aan korte projecten in Zuid-Amerika, o.a. om in een zendingsgebied een school te bouwen. Hij heeft een aanstelling voor een jaar voor twintig uur per week. Als het wederzijds voldoet kan de aanstelling met drie jaar verlengd worden.

Zijn werkzaamheden, waarbij ds Sjaak Visser en ds Pieter van der Woel hem zullen begeleiden, zullen gericht zijn op jongeren die nauwelijks of geen band met de kerk hebben. Een klankbordgroep zal regelmatig overleg met hem hebben om hem te adviseren en te steunen bij zijn mooie, maar ook heel moeilijke taak. De kerkenraad, die de voordracht van deze jonge en bevlogen christen unaniem steunde, hoopt op een goede ontvangst in onze gemeente. Op zondag 8 januari zal hij in de gemeenschappelijke Nieuwjaarsdienst worden voorgesteld en ingezegend.

De sollicitatiecommissie (Rianne R., Sjaak Visser en Bert Boer) ontving aanvankelijk 6 en naderhand nog 2 reacties op de advertentie die louter digitaal was geplaatst. Bepaald geen slechte score, waar momenteel heel wat gemeentes op zoek zijn naar jongerenwerkers.

Bert Boer namens de AK.

About Bert Boer
Dit artikel is geschreven door Bert Boer die zich een betrokken lid voelt van de PGZ. Hij is voorzitter van de werkgroep Communicatie van onze gemeente. Daarnaast is hij maatschappelijk actief bij Amnesty Zaanstreek, SNAZ, Kerk en Vrede en de Global Greens.

Categorie├źn: Jeugd | Tags: | Geplaatst op 8 december 2011