Martijn Ouwerkerk

Martijn Ouwerkerk

Sinds 1 december 2011 ben ik werkzaam als missionair jongerenwerker in de Protestantse gemeente Zaandam. Voor 20 uur in de week zal ik mij gaan inzetten voor de jeugd en jongeren in Zaandam. Ik ben getrouwd en woon samen met mijn vrouw in Leiden.

Op 17 jarige leeftijd ben ik heel bewust tot geloof gekomen en heb ik mijn leven 180 graden omgekeerd om achter Jezus aan te gaan. Vanaf het moment dat ik mijn hart aan Jezus heb gegeven, ben ik nooit meer hetzelfde geweest. Er werd een vuur in mijn hart ontbrandt wat altijd is blijven branden tot op de dag van vandaag. In die tijd heeft God mij een passie gegeven voor Jezus en voor jongeren. Ik ben vanaf die tijd altijd bezig geweest manieren te zoeken om het evangelie bij jongeren te brengen. Ik heb een aantal jaar jeugdwerk in Katwijk gedaan, waar ik o.a. Youth Alpha cursussen heb geleid. Ook heb ik twee keer vanuit de organisatie Jeugd met een Opdracht een Go team mogen leiden naar Brazilië. Dit zijn korte zendingsreizen voor jongeren.

Ik ben afgestudeerd Maatschappelijk werk en dienstverlening. Mijn studententijd heb ik doorgebracht in Leiden. In Leiden ben ik 5 jaar actief geweest bij de Navigators Studenten Leiden. Dit is een christelijk studentenvereniging. Hier heb ik ontzettend veel mogen leren van God en ben ik gegroeid in mijn persoonlijke relatie met Hem. Tijdens deze vijf jaar heb ik twee jaar Bijbelstudie kringen mogen geven en meerde malen een Alpha cursus mogen leiden voor studenten.

Verder werk ik als oproepkracht bij stichting Exodus. Dit is een huis waar ex-gedetineerden. In de huis krijgen ze begeleiding om zonder problemen terug de maatschappij in te gaan.

In Zaandam hoop ik in eerste instantie in contact te komen met jongeren buiten de kerk en een relatie mee op te bouwen. Daarnaast hoop ik geloven en de kerk weer interessant te maken voor de jeugd.

 

Martijn Ouwerkerk.

About Martijn Ouwerkerk
Martijn Ouwerkerk, voor 20 uur in de week missionair jongerenwerker in de Protestantse gemeente Zaandam. Getrouwd en woonachtend in Leiden. Passie voor Jezus en jongeren. Zijn visie is geloven weer interessant te maken voor jeugd en jongeren en deze jongeren een plek te geven in de kerk.

Categorieën: Predikanten | Tags: , | Geplaatst op 6 november 2011

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856