Make a Difference

Make a Difference met tieners en jongeren op weg naar Pasen.

Voor de lijdenstijd 2014 (start: 2 maart) is er een nieuwe editie van het boekje Make A Difference verschenen. Thema is deze keer Leven met lef. Ieder die dat wil kan dit boekje gratis krijgen bij Ds. Sjaak Visser

Make A Difference is een uniek project dat je stimuleert om toe te leven naar het Paasfeest. Kort gezegd bestaat het uit 49 eenvoudige acties ‘die grote gevolgen kunnen hebben voor jezelf en voor de wereld waarin je leeft’. Zoals:
● Vraag een huisgenoot hoe z’n dag was
● Lees Lucas 10:25-37. Voor wie ben jij de naaste?
● Sla het douchen voor een keer over
● Like een zendingsorganisatie op Facebook.
Voor elke dag van de veertigdagentijd is er één actie, verdeeld over zeven themaweken: Thuis, Vrienden, Omgeving, Kerk, Schepping, Wereld, Stille Week. De eerste lijdenszondag in 2014 is op 2 maart.

Op de besloten Facebookpagina Tieners Prot. Gem. Zaandam kun je je ervaringen delen. En het zou me niet verbazen als we ook een Whatapp-groep starten.
De veertigdagentijd is in de kerk bedoeld als een periode van inkeer en bezinning. Make A Difference wil tieners en jongeren daar op een eenvoudige en soms ludieke manier bij helpen. We doen hier al een aantal jaren in Zaandam aan mee, en het helpt om zo bewust toe te leven naar het Paasfeest.
Ds. Sjaak Visser

Zie ook de informatie over de app.

Categorieën: Jeugd | Tags: | Geplaatst op 15 februari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door egbert fokkema

    Op 17 februari 2014

    Geachte ds. Sjaak Visser,
    Samen met een werkgroep ben ik momenteel bezig invulling te geven aan de vieringen van de Stille Week (Witte Donderdag t/m Paaszondag).
    Ik mag in deze vier diensten voorgaan en gemeenteleden werken ook mee met muziek, licht, beeld en teksten. Ook willen we daadwerkelijk iets ´doen´, passend bij het thema van de veertigdagentijd. Op donderdag staan we stil bij ´breken en delen´, op vrijdag bij ´geven´ op zaterdag ´stil-zijn en dan bewegen´ op Paaszondag ´Opstaan en Feest vieren´. Uw boekje met voorbeelden spreekt me aan, zou ik dat ook mogen hebben en daar iets uit mogen gebruiken? Wij hopen verder onder meer pakketten in te zamelen in de kerk en die te delen met een diaconaal centrum in Apeldoorn. Zo kunnen we veel van elkaar leren, dus ook van Zaanstad. Egbert Fokkema Twello. 0571-272251 egbertfokkema@kuiperserf.nl. Ik ben in de betreffende week gastvoorganger in Lieren/Beekbergen. Zegen en groet!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856