LIVE gaat naar try more 2.0

LIVE, de pioniersplek voor jongeren, die afgelopen november van start is gegaan groeit. Martijn Ouwerkerk vertelt over het verloop en de nieuwe ontwikkelingen.

De afgelopen periode is een mooie periode geweest. In november 2014 is officieel de pioniersplek Live Zaandam van start gegaan en zijn we direct begonnen met een ‘try out’ van de serious game ‘try more’. In diezelfde periode is er ook veel aandacht geweest voor de pioniersplek in de media. Het begon met het Noordhollands Dagblad, vervolgens schreef de Zaanse website ‘de orkaan’ een stukje, een radiointerview en in februari wordt er een item gemaakt over de pioniersplek in het tv programma Geloof en ‘n Hoop liefde van de EO.

 

Leerzaam

Hoewel het lijkt alsof het fantastisch gaat, is het niet altijd even makkelijk. Het kost heel veel energie en tijd een goeie game in elkaar te zetten. Het is moeilijk een game te ontwikkelen, die jongeren motiveert en uitdaagt om de missies daadwerkelijk te spelen. Dan spreek ik nog niet over de missies zelf. Het is ontzettend lastig missies te bedenken waardoor jongeren worden geïnspireerd en ze werkelijk op zoek gaan naar ‘meer’. Gelukkig kreeg ik elke week feedback van de jongeren en hebben we als team ontzettend veel geleerd van deze try-out-fase.

 

Eigen worsteling

Ook worstel ik zelf soms met het werk als pionier en missionair jongerenwerker. Het is ontzettend moeilijk in een stad te werken waar weinig mensen geloven en hier het evangelie te brengen onder jongeren. Ook dit vergt heel veel tijd te contextualiseren en te kijken hoe we het evangelie kunnen vertalen naar deze tijd en de cultuur waar jongeren in leven. Aansluiten bij de jongerencultuur doen we praktisch door gebruik te maken van de smartphone.

 

IMG_0478Try more 2.0

Het team is inmiddels flink gegroeid en met elkaar zijn wij druk bezig een tweede versie van de game te ontwikkelen, try more 2.0. Try more 2.0 heeft nog steeds hetzelfde doel als try more 1.0, namelijk: jongeren uitdagen op zoek te gaan naar ‘meer’. Maar in de nieuwe versie nemen wij alle ervaringen en leerpunten uit de try out mee. Daarbij zijn wij vooral bezig met het bedenken van nog meer speelelementen om de game nog aantrekkelijker te maken voor jongeren. Tipje van de sluier: wij denken nu aan speelelementen gebaseerd op Wie is de mol en Expeditie Robinson. To be continued……

Categorieën: 15 jaar en ouder | Tags: , , | Geplaatst op 31 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856