Limonade pompen

Kinderen van de kindernevendienst gaven zondag 3 februari 2013 de dienst in het teken van het werelddiakonaat kleur, oftewel: nattigheid! Bekijk ook de foto’s!

Zondag 3 februari stond in het teken van Werelddiaconaat. Na de Watersnoodramp van ’53 kregen wij, Nederlanders, hulp uit vele landen van de wereld. Zelfs uit de armere landen kregen wij goederen en hulp. De zondag na deze ramp staat nog altijd in het teken van iets terug doen aan deze landen voor de hulp van toen.

Levend water
Met de kinderen hebben we het verhaal over de ontmoeting van Jezus met Samaritaanse vrouw bij de put van Sichar gelezen. Jezus kreeg water van haar, en dat was hulp uit onverwachte hoek omdat in die tijd de Joden en de Sameritanen helemaal niet goed met elkaar om gingen. Als dank gaf Jezus haar ‘levend water’ terug.

Limonade vanuit een touwpomp
Dit jaar geven wij als dank waterpompen terug aan de landen die ons toen geholpen hebben. En niet zomaar een pomp maar een touwpomp. Een smalle buis gaat de grond in naar de waterbron. In de buis zit een touw met knopen, op elke knoop zit een zuigertje zodat je het water zo omhoog kunt trekken. Zo’n pomp heeft Dominee Pieter van de Woel samen met Sari Klunder, Cornelis Kaai, Sytze en Ruben nagemaakt voor ons.

Met de kinderen hebben we deze pomp in onderdelen goed bekeken om te kijken hoe je het in elkaar moet zetten en hoe deze werkt. Terug in de kerk hebben we de pomp in elkaar gezet en uitgeprobeerd. En…hij werkte!!! Zelfs meer dan goed. De limonade spoot zowat de kerk rond. Zo hebben we heerlijk met elkaar limonade gedronken.

Marlieke Koekkoek

Kijk vooral even naar de foto’s van de voorbereidingen en het feest! Met dank aan Maarten Broekhuizen.


Categorie├źn: Jeugd, Kindernevendienst | Tags: , , | Geplaatst op 6 februari 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856