Licht der wereld; het Youth for Christ pandje

Martijn schrijft deze keer over het Youth for Christ pandje. ‘Een tijd geleden dat ik voor de website heb geschreven’.

Het is al weer een tijd geleden dat ik iets geschreven heb op de website, dus er werd aan de bel getrokken door de redactie. Ik moest even heel hard nadenken waar ik over wilde vertellen. Er zijn namelijk zoveel leuke dingen om over te schrijven en zoveel nieuwe ontwikkelingen omtrent het kerkelijk werk en omtrent mijzelf.

Waar zal ik u over vertellen?

Ik kan u vertellen over mijn studie theologie die ik begonnen ben aan de universiteit in Leuven, ik kan u vertellen over het jeugdweekend, over de vooruitzichten naar de nieuwe Youth Alpha of de interkerkelijke jongerenbijeenkomsten. Ook kan ik vertellen over Rock Solid elke vrijdagavond. Alhoewel ik dit graag zou doen, ga ik hierover niets schrijven.

Het YFC pandje “The light house’

Op het moment gaat mijn hart als missionaire jongerenwerker sneller kloppen als we het hebben over YfC-Zaandam, als we het hebben over het pandje, als we het hebben over ‘The lighthouse’.Het is namelijk bijna zover. De samenwerking die we ruim een jaar geleden zijn begonnen tussen verschillende kerken, het bidden wat we met elkaar gedaan hebben, de steun die we ontvangen hebben van o.a. de PGZ, heeft er uiteindelijk toe geleid dat we nu een geweldige plek hebben waar we jongeren kunnen opvangen. Ik en wij allemaal zijn God hier ontzettend dankbaar voor.

In contact komen met jongeren is mijn verlangen

Als missionair jongerenwerker is het mijn verlangen, al dan niet mijn taak, om in contact te komen met jongeren buiten de kerk, jongeren die niet weten wie Jezus is en überhaupt iets over het geloof weten of de kerk. Nergens anders is er op dit moment een betere plek om deze jongeren te ontmoeten, dan in ‘the lighthouse’. Het is een plek waar relaties opgebouwd zullen worden met deze jongeren. Het is een plek waar we iets van Gods liefde voor deze jongeren willen laten zien door praktisch deze jongeren te helpen. Veelal van deze jongeren hebben problemen. Wat is het een voorrecht om door God gebruikt te mogen worden om deze jongeren te helpen. Ik zie er naar uit om ook hier mijn steentje bij te dragen.

Open huis op 17 november

17 november van 15:00 en 17:00 hebben we open huis. ‘The lighthouse’ zal dan officieel haar deuren openen. Er komt nog een officiële uitnodiging, maar bij deze nodig ik alvast iedereen uit die geïnteresseerd is in het werk van Youth for Christ. We zullen op een feestelijke manier beginnen in de Westzijderkerk vlak bij ‘The Lighthouse’.

Hieronder vinden jullie nog foto’s van het proces wat we doorlopen hebben met de verbouwing. De 17e zullen jullie het eindresultaat zien.

.

Hier vindt u meer actuele informatie

Categorieën: Blog, Nieuws | Tags: , | Geplaatst op 10 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

5 Reacties

 1. door Marijke

  Op 10 oktober 2012

  Nou Martijn, met al die onderwerpen mag ik vast wel aannemen dat we ongeveer iedere week voorlopig wel een bijdrage van me mogen verwachten? 😉 Maar serieus: je maakt me wel nieuwsgierig! En ik ben heel benieuwd naar de activiteiten die jullie in The lighthouse willen gaan doen, op welke manier jullie contact willen maken met de jongeren en op welke manier jullie hulp willen bieden enzo.

  Tot volgende week 😉

 2. door Willem Wester

  Op 13 oktober 2012

  Geweldig wat een activiteiten. Best druk allemaal!
  Dat “Youth for Christ pandje”, waar staat dat nou precies?
  Mij als pensionado, zul je daar niet vaak tegenkomen.
  En voor ons, ouderen, is er al best veel te doen rond de Noorderkerk.
  Maar voor de jongeren lijkt me dat heel mooi om elkaar daar te kunnen ontmoeten.
  Veel succes gewenst met alle werkzaamheden en least, but not last, ook met jouw studie in Leuven!
  Groet van Willem Wester.

 3. door Hanneke

  Op 13 oktober 2012

  wat ziet er al goed uit Martijn. Jij als mede bezielende kracht achter The Ligthouse, is een heel mooi gegeven. Ik zie uit naar het open huis.

 4. door Martijn Ouwerkerk

  Op 16 oktober 2012

  Beste allemaal,

  Wat leuk dat ik reacties heb op mijn blog. Echter heb ik hier geen bericht van gekregen, dus ik kreeg een berichtje van Roselien of ik wilde antwoorden en dat doe ik uiteraard met veel plezier.

  Het pandje staat op de Ruijterveer tegenover de Digros, als je de Digros uitloopt, loop je er zo tegenaan. Het is een wat ouder gebouwtje, maar super leuk en knus. We kunnen er zeker aardig wat jongeren in kwijt, mochten jullie het een keer willen bekijken, kom dan gerust langs of kom naar de opening de 17e.

  We willen verschillende activiteiten aanbieden, zoals huiswerk begeleiding, buddy project (1 op 1 gesprekken met jongeren), maar we willen ook doorgaan met de Youth Alpha, maar dan gericht op straatjongeren en daarnaast is er natuurlijk heel veel ruimte om met de jongeren in het pandje te relaxen. De activiteiten die we zullen aanbieden zal ook afhankelijk zijn van de behoefte van de jongeren. Vooral het relaxen met de jongeren zal in het begin belangrijk zijn, om op deze manier contacten te leggen met de jongeren en een relatie op te bouwen. We geloven heel erg dat we vanuit de relatie met de jongeren iets kunnen laten zien van Gods liefde voor hen.

  Het komt erop neer dat er heel wat jongeren zijn die wel wat hulp af en toe kunnen gebruiken of die problemen thuis hebben. Deze jongeren willen we gewoon praktische hulp bieden, maar hierdoor ook de liefde van God laten zien.

  Wat wel belangrijk is om te vermelden is dat the lighthouse echt voor jongeren van de straat is en niet voor jongeren uit de kerk. Deze scheidslijn willen we heel duidelijk trekken, omdat we denken dat deze twee doelgroepen niet met elkaar matchen en misschien wel helemaal niet goed is voor de kerkelijke jongeren. Wel zouden we graag jongeren in de toekomst daar in willen zetten om ook hun steentje bij te dragen in Gods koninkrijk. Dit is nog toekomst muziek. Zoals jullie weten ben ik ook bezig om iets op te zetten alleen gericht op de kerkelijke jongeren, om deze toe te rusten en weer ingezet te worden uiteindelijk in de kerk, pandje of elders in Zaandam.

  Ik hoop zo een beetje op jullie vragen te hebben geantwoord en jullie te zien als we open huis hebben.

  Blessings,

 5. door Marijke

  Op 20 oktober 2012

  Bedankt voor je toelichting, Martijn! Veel succes!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856