Lezing over gastvrijheid in het Christendom

In het kader van het thema gastvrijheid, die in alle drie de godsdiensten een belangrijke rol speelt en vele mooie tradities naar voren heeft gebracht, organiseert de Werkgroep Jodendom, Christendom en Islam een drietal thema-avonden.
Op 5 maart 2015 gaat het over gastvrijheid in het Christendom.
Gastvrijheid als houding — een respons op geweld!

De avond vindt plaats in de Noorderkerk, Heijermanstraat 127, 1502 DJ Zaandam om 19.30 uur

Gastspreker deze avond is: zr. dr. Prof. Teresa A. Takken. Teresa Takken is religieuze bij de internationale congregatie Sisters For Christian Community (SFCC) www.sfccglobal.org . Dit jaar is zij 40 jaar aan deze orde verbonden. In de drie geloftes die zij bij haar toetreding tot deze orde heeft afgelegd ziet ze een houding van gastvrijheid als het centrale thema.
De traditionele geloftes bij toetreding tot de orde zijn Gehoorzaamheid, Kuisheid en Armoede en die vertalen de leden van de SFCCs al listening, loving en serving.
Concreet toegepast betekent dit:
– ‘Gehoorzaamheid’ Gehoor geven aan: Luisteren naar God in, om en door ons heen. Gehoor geven aan wie ik tegemoet kom, dat men zich gehoord en gezien voelt;
– ‘Kuisheid’ (caritas) Onvoorwaardelijk liefhebben: Vertaalt in onvoorwaardelijke acceptatie, trouw…;
– ‘Armoede’ in deze tijd betekent dit voor ons vrede en verzoening trachten te bewerkstelligen, op de plek waar ik woon en werk, met al mijn tijd, talent, en hebben en houden. Leden van de congregatie staan schouder aan schouder met medeburgers die hulp nodig hebben. De leden financieren deze activiteiten zelf, ze zorgen zelf voorhuisvesting en andere middelen van bestaan.

Elke dag biedt oefenplekken genoeg om een houding van vrede en verzoening, gastvrijheid…in onze gedachten, woorden en daden te ontwikkelen, te koesteren en te toetsen!
De Stichting Your Song Projects www.yoursongprojects.nl , waarvan Teresa de grondlegger is, past deze visie concreet toe in projecten die mensen in hun kracht zetten.

Als wij allemaal onderzoeken waar wij goed in zijn en waar ons hart naar leeft, waardoor wij gevoed worden en waarvan wij blij worden, dan kan het niet anders dan dat dit voor onszelf en voor iedereen om ons heen leidt naar een betere wereld. Een wereld waar vrede gerechtigheid heerst en waar de liefde voor elkaar de boventoon voert.
Teresa Takken wil samen met ons over deze thema’s nadenken en zij zal daar ook een muzikale bijdrage aan leveren.

Nadere informatie: Bert Valk, secretaris werkgroep. Tel. 06-40366883.
Email: bertvalk53@telfort.nl.

About Christien

Categorieën: Lezingen | Tags: | Geplaatst op 31 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856