Levensverhaal op de manier van de bijbel

Veel mensen lijkt het leuk om het verhaal van hun leven op te schrijven, of een deel daarvan, zoals hun kindertijd, een bijzondere reis of een qua gezondheid intensieve periode. Maar hoe doe je dat? Wat is belangrijk? Ben je zelf wel belangrijk genoeg?

 

In oktober begint er een korte serie schrijfworkshops in de Westzijderkerk. Je doet een aantal schrijfoefeningen en je maakt zo een begin met het vormgeven van je levensverhaal ‘op de manier van de bijbel’. Het is gezellig, niet moeilijk, en je mag zelf weten hoeveel je wilt delen van wat je opschrijft.

 

Wat moet je je voorstellen bij schrijven ‘op de manier van de bijbel’? Qua vorm betekent het dat je je verhaal in verschillende ‘boeken’ uiteen kan laten vallen (de bijbel heeft er 66…) en dat je verschillende stijlen toe kan passen (zoals proza, poëzie, brieven). Je maakt gebruik van je verbeelding en je schrijft met aandacht. Qua inhoud betekent het o.a. dat thema’s als ‘vastzitten’ en ‘bevrijding’ (‘tot je recht komen’) van belang zijn evenals je relaties met andere mensen. In de bijbel gaat het nooit alleen om ‘ik’, maar altijd om ‘ik’ in relatie tot ‘jij’. Ook kun je bekijken wat God en geloof voor je betekenen en hoe bepaalde verhalen of uitspraken je geraakt hebben (in positieve of negatieve zin!). Heel belangrijk is mildheid naar jezelf en naar anderen.

 

De methode is geschikt voor iedereen die van schrijven houdt en die het leuk vindt om zijn of haar leven vanuit dit perspectief te bekijken.

 

De bijeenkomsten zijn op donderdag 2 oktober, 6 november, 8 januari en 5 februari van 14.00 tot 15.30 in de Westzijderkerk te Zaandam. Je hoeft niet elke keer te komen; je kunt ook één van de bijeenkomsten bijwonen. Heb je vragen, stuur dan een mailtje. En als je komt: neem pen en papier mee!

 

Dorrit Nijhuis

 

Je kan je opgeven via: dorritnijhuis@gmail.com

Zie ook: www.hetverhaalendetijd.com

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , , | Geplaatst op 18 september 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856