Laat je zien op het Rosmolen-wijkfeest van 30 augustus

Ook als Protestantse Gemeente zijn we aanwezig op het Rosmolenwijkfeest.

We hebben dan een leuke activiteit waarbij mensen zich kunnen laten fotograferen zoals ze gezien willen worden. Er is een graffiti-achtige wand (met associatieve teksten over kijken en zien) en een paar mooie lachspiegels. Het is een attractieve presentatie voor een breed publiek. Bezoekers kunnen in de kraam een foto van zichzelf laten maken. Met het oog daarop is er een verkleedkist met materiaal. Met een digitale camera worden foto’s geschoten. De foto’s worden in de kerk uitgeprint – daarvoor hebben we een eenvoudig te bedienen printer erbij gekregen, met fotopapier en inktpatronen. Daar kunnen de foto’s opgehaald worden aan het eind van de dag, of zondag na de kerkdienst

Bezoekers krijgen met het portretje van henzelf ook een fotolijstje met een tekstje over het thema ‘gezien worden’. Het materiaal wil mensen bepalen bij de vraag: (Hoe) Word je door anderen gezien? En wat laat je van jezelf zien? In de lachspiegel zie je jezelf anders dan je bent. Op een foto kun je jezelf raar verkleden. Wat toon je van jezelf? Wie ziet jou echt? Gezien worden is van essentieel belang in ons leven. Als je niet gezien wordt, mag je er eigenlijk niet zijn. In de Bijbel komen we allerlei mensen tegen die door iedereen over het hoofd gezien worden. Jezus ziet hen echter wel en geeft hen aanzien (bijvoorbeeld Zachëus). God wil ons aanzien en ons zegenen. Vergelijk het maar met de zegen aan het eind van de kerk dienst: De Heer ziet je en wil zich over je ontfermen en je genadig zijn. In de dienst van zondag 31 augustus zullen we dan ook aansluiten bij dit thema en het hierover hebben.

Kom ook langs bij de kraam, help mee door erachter te staan. Meer info bij Ds. Sjaak Visser.

About Sjaak Visser
Sjaak Visser is predikant vanuit de Noorderkerkgemeente. Hij is getrouwd en vader van drie tieners. Zijn visie is om samen te ontdekken hoe het geloof kan inspireren voor het leven van alledag. Voor een kwart van zijn tijd is hij aangesteld om activiteiten voor jeugd en jongeren te organiseren in nauwe samenwerking met ds Birke Rapp, de predikant voor west Pieter van der Woel, en de algemeen jongerenwerker Martijn Ouwerkerk.

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 16 augustus 2014