Koken en eten met kookdominee

Een avond Bijbels culinair is samen koken, samen genieten van maal en verhaal, is proeven hoe goed de bijbel smaakt!

Kookdominee Han Wilmink organiseert zondag 15 september, in het kader van de Zaanse Kerkendag, in de Noorderkerk een workshop Bijbels culinair, waarna ieder die dat wil ’s avonds mee kan doen aan de maaltijd. In de loop van ruim vijftien jaar heeft hij veel kennis en ervaring opgebouwd rond dit thema. Wie meekookt en / of aanschuift bij de maaltijd, mag zich laten verrassen door de ingrediënten en recepten waarmee Han Wilmink werkt, biologisch en zoveel mogelijk uit de streek. De bedoeling is om ervoor te zorgen dat u na afloop met een schat aan nieuwe smaken en ervaringen huiswaarts gaat.
Geniet mee met Han en de overige deelnemers van samen koken en samen eten. Samen eten verbindt!

• ’s Middags tijdens de workshop Bijbels culinair koken gaan de deelnemers onder leiding van Han Wilmink aan de slag om een diner te bereiden voor de hele groep. Han Wilmink is hierbij steeds op pollepelafstand aanwezig. Je kunt je inschrijven voor de hele middag, of vanaf het begin van de tweede workshop om 16.00 uur.
• ’s Avonds: aan tafel! Han Wilmink zorgt voor gekruide verhalen tijdens het eten.

Achtergronden van het voedsel in bijbelse tijden, joodse tradities, symboliek van de maaltijd, anekdotes… Het wordt u allemaal smakelijk opgediend!
De ingrediënten zijn zoveel mogelijk van biologische oorsprong.

• De kosten voor de maaltijd zijn €15,- per volwassene. Hiervoor krijgt u een hoogwaardige culinaire en bijzondere maaltijd. Mocht dit bedrag een bezwaar zijn, geef het aan en draag bij naar vermogen. U kunt zich aanmelden voor de kookworkshop in de kerk of via de website: www.protestantse-gemeente-westzaan.nl
(U kunt kiezen: voor de hele middag meekoken of vanaf workshop 2. We kunnen u verzekeren dat het leerzaam, gezellig, verrassend en ontspannen zal zijn)
• U kunt zich daarnaast opgeven om mee te eten. Graag zelfs, want dan weten wij voor hoeveel mensen we kunnen koken. Opgeven bij Elske Haeser: elskehaeser@hotmail.com. Graag aangeven hoeveel volwassenen en hoeveel kinderen.
• Voor de kinderen komt er een apart kindermenu dat we zelf zullen verzorgen. Het kindermenu zal € 5,- per kind kosten en ook hiervoor geldt dat in geval van een smalle beurs een oplossing mogelijk is.

Han Wilmink, woont in Ommen (voorheen Zwolle). Hij is predikant van de Gereformeerde Kerk (PKN) in Ommen, auteur van het boek “Bijbels culinair” (3 e druk) en “Koken met Passie” (2009) en “Aan tafel! Koken met groepen” (nov. 2011, PKN uitgave) Zie ook: www.bijbelsculinair.nl

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Workshops | Tags: , | Geplaatst op 18 augustus 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856