Kloosterbezoek 2015

Ook dit seizoen is er de mogelijkheid mee te gaan naar een Klooster, we gaan van maandag 9 t/m donderdag 12 maart 2015 naar de Abdij van Nazareth in Brecht ( België), een nonnenklooster, maar mannen zijn als gast ook welkom.

Afgelopen maart waren we daar ook met een groep van 13 personen, het is een mooie tijd geweest, waarin we elkaar beter konden leren kennen, maar waarin we zeker ook het Kloosterleven hebben ervaren door zoveel mogelijk mee te doen met de gebedsdiensten, (niet verplicht) een boekje over Thomas Merton te bespreken, met elkaar te zingen, een gesprek te hebben met één van de zusters, maar ook met elkaar te praten in een andere omgeving dan de normale. Niet alleen serieuze gesprekken, ook ongedwongen samenzijn in de avond, met een drankje en een hapje.

Het dagritme wordt bepaald door de getijden van het gebed, je stopt met waar je mee bezig bent als de klok luidt en pakt dat later eventueel weer op; de rust in en om het Klooster is weldadig voor wie hier van houdt.

Dit keer zal één van de gespreksonderwerpen de mysticus Ruusbroec zijn, we zullen over hem spreken n.a.v. het boek ‘God op bezoek’ van pater emeritus/kapucijner monnik Klaas Blijlevens, hij zal zelf een dagdeel naar het Klooster komen om met ons over Ruusbroec te praten, ongetwijfeld een bijzondere ontmoeting.

Misschien voor u een extra reden om mee te willen,u kunt zich nog opgeven om mee te gaan bij Elma de Bruin-Hoogeweij, tel. 6314153 of email: emdebruin12@upcmail.nl

 

 

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Kloosterbezoek, Nieuws | Tags: | Geplaatst op 30 augustus 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856