Kloosterbezoek 2014

Ook dit jaar gaan we met een groep mensen naar een Klooster voor enkele dagen van bezinning en retraite.

Het is dit keer een vrouwenklooster in België, n.l. De Abdij Onze Lieve Vrouwe van Nazareth in Brecht, zie hier de website van het Klooster: De Abdij Onze Lieve Vrouwe van Nazareth

We gaan hier heen van maandag 17 t/m donderdag 20 maart 2014.
In dit Klooster zijn 7 gebedsgetijden, van de gasten wordt wel verwacht dat zij enkele getijden per dag meemaken, al is het niet echt verplicht.
Er zijn nog enkele kamers beschikbaar, 6 éénpersoons en 1 tweepersoons.
U kunt informatie vragen of zich opgeven bij Elma de Bruin, per email: emdebruin12@upcmail.nl
of per telefoon: 6314153, dit dan voor 15 februari, i.v.m. met het definitieve aantal gasten dat ik moet doorgeven aan het Klooster.

Op 25 februari om 20.00 uur is er een avond in de Noorderkerk, waar we met elkaar de praktische zaken be- en afspreken en waar we het hebben over wat we die dagen willen gaan doen.
Er is alle ruimte voor uw eigen invulling, maar er zal ook een bezinningsonderwerp zijn waarover ds. Jansens het volgende heeft geschreven:

In het leven en werk van Thomas Merton (1915-1968) vormde het zoeken naar vrijheid een belangrijk thema. Als monnik van de trappistenorde in de Verenigde Staten en als auteur van talrijke boeken, gedichten en essays gaf hij een groot deel van zijn leven gestalte aan het verlangen naar vrijheid. Zijn zoektocht vond herkenning bij tijdgenoten, maar ook na zijn dood bleven velen gefascineerd door Mertons leven en missie. Tijdens het verblijf in het klooster lezen we enkele teksten van Merton, die van meditatief commentaar zijn voorzien. Tekst en commentaar laten zien dat vrijheid en onvrijheid in het leven van de mens in velerlei vorm aanwezig zijn en invloed hebben. In de politiek en in de samenleving speelt vrijheid een grote rol, maar er is ook de innerlijke vrijheid als uitdaging voor ieder individueel mens. Voor Merton betekende de weg naar vrijheid uiteindelijk ook de weg naar God.

Hierover kunnen degenen die dat willen met elkaar van gedachten wisselen, ook dit is niet verplicht.

Tevens is er de mogelijkheid tot een pastoraal gesprek met één van de predikanten voor wie daar behoefte aan heeft.
Misschien zal er ook weer gezamenlijk muziek gemaakt worden en er is alle ruimte voor ontmoeting, o.a. met één van de zusters, die ons een rondleiding zal geven en over het Kloosterleven zal vertellen.

We hopen weer op mooie, zinvolle dagen in een omgeving die niet onze alledaagse is, met mensen die we ook niet altijd om ons heen hebben.

Namens de voorbereidingsgroep,

Elma de Bruin-Hoogeweij.

About Christien
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten, Kloosterbezoek | Tags: | Geplaatst op 18 januari 2014

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856