Kinderen in de kerk

Kindernevendienst, een begrip dat al jaren wordt gebruikt. Maar wat is het eigenlijk een ouderwets woord. Het staat voor ‘Kinderen die neven de gewone dienst bij elkaar komen’. Terwijl wij, leiding en kinderen van de kindernevendienst, ons helemaal niet buiten de dienst voelen staan.

 
Inspiratie
De lezingen en verhalen tijdens de preek zijn van een te hoog niveau voor de kinderen in de kerk. Dus deze verhalen worden op eigen niveau verteld in onze eigen ruimte. Vaak geeft zo’n verhaal inspiratie voor mooie gesprekken op kinderniveau, spelen we een bijpassend spel of maken we iets creatiefs. Wat we gedaan/besproken hebben, nemen we weer mee terug naar de kerkdienst. Zodat de volwassenen weten wat ons bezig houdt.
 

Meer dan vertellen, we vieren!
Kindernevendienst is meer dan alleen het bij elkaar komen tijdens de dienst voor ons eigen verhaal. Kinderen komen vanaf hun vierde tot hun twaalfde jaar bij ons hun eigen kerkmomentje vieren. Aangezien veel kinderen (en ook leiding) erg trouw zijn, ben je met elkaar een vertrouwde en hechte groep geworden. Kinderen durven zichzelf te zijn en dat merk je in de gesprekken die we hebben, de vragen die ze stellen. Maar samen voelen we ons ook sterk. En durven we onszelf te presenteren. Door bijvoorbeeld een toneelstuk neer te zetten tijdens de feestdagen. Of komen we in actie voor ons spaardoel.
 

Goede doelen
De afgelopen jaren hebben we al gespaard voor verschillende projecten. Geld om gevluchte kinderen in Wormer te laten sporten. Stichting ‘de Opkikker’ kon namens ons langdurig zieke kinderen een fijne dag geven. En nu zijn we in de weer voor stichting Kondanani. Een weeshuis voor kinderen in Malawi.
 

Mocht u meer willen weten over ons of over onze activiteiten, weet dat u altijd welkom bij ons bent in onze eigen ruimte!
 

Marlieke Koekkoek

Categorieën: Kindernevendienst | Tags: , , , , | Geplaatst op 22 april 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856