Kerkennacht in Oostzaan en Westzaan op 20 juni 2015

In het weekend van 19 tot 21 juni 2015 vindt de kerkennacht plaats. In vele dorpen en steden in Nederland zetten kerken, van welke snit ook, hun deuren wagenwijd open. Zowel de Grote Kerk in Oostzaan, Kerkbuurt 12 als de Grote Kerk in Westzaan, Kerkbuurt 37 doen dit jaar mee aan dit landelijke evenement. Op zaterdag 20 juni 2015 zetten zij hun deuren open.

De kerkennacht is een succesvolle formule die sinds 2007 in Nederland wordt aangeboden. Het landelijke thema is:” Kerk Binnenstebuiten”. De kerkennacht is een tweejaarlijks oecumenisch evenement. In Nederland, maar ook in diverse Europese landen openen tal van kerken en gebedshuizen in dit weekend hun deuren. Zo laten ze nieuws- en leergierige bezoekers mee genieten waar ze goed in zijn.

Oostzaan

Het programma van Oostzaan is als volgt:

18.30 uur: Orgelmuziek

19.15 uur: Cantorij van de Grote Kerk o.l.v. Koos Lith

19.45 uur: Orgelmuziek

20.00 uur: Orkest de Weere (buiten) o.l.v. Bart Koning

20.40 uur: Orkest Crescendo (buiten) o.l.v. Bart Koning

21.20 uur: Gemend Koor Osanna o.l.v. Barend Kooistra

21.50 uur: Orgelmuziek

22.30 uur: Slot

De organisten zijn: Jaap Ruig, Anje Rietberg, Tons Senf, Hans Rijken en Barend Kooistra. Tevens zullen er schilderijen te zien zijn van Ineke Kan.

Westzaan

Het programma in Westzaan is:

19.00 uur start programma met musical. Bij goed weer buiten op de begraafplaats, met onderdelen uit de speciaal geschreven kindermusical “Noach”.

20.00 uur : “Kleidoiffie”. Onze Westzaanse Marie Kleij, ex columniste van het NoordHollands Dagblad, zal ons de schoonheid van het Zaans dialect bijbrengen.

21.00 uur: Mensje van Keulen. De schrijfster Mensje van Keulen, die debuteerde met haar roman Bleekers Zomer en onlangs bekroond werd met de Constantijn Huygensprijs voor haar gehele oeuvre na 40 jaar schrijverschap, komt voorlezen uit de gedichtenbundel Van Aap tot Zet. Ook zal ze een passage voorlezen uit haar boek “Olifanten op een web” waarin zij o.a. herinneringen beschrijft over haar vroegere logeerpartijen in de Zaanstreek.

22.00 uur Muzikaal kwartet Romanze met lichtshow. Het kwartet bestaat uit: Marinus van Slooten
(bariton), Anneke Glimmerveen (sopraan), Caroline Bax (dwarsfluit) en Dub de Vries (orgel) sluiten de avond sfeervol af. Tijdens deze muzikale bijdrage zal de kerk worden verlicht d.m.v. een lichtshow, die de kerk in een prachtig kleurenpalet zal zetten. De moeite waard om deze avond alvast in uw agenda te zetten!

U kunt zelf een keuze maken of u een of meerdere onderdelen van het programma wil komen kijken en/ of komen luisteren. Tussen de programma onderdelen is er gelegenheid om via een beamerscherm verschillende activiteiten van de Protestantse Gemeente Westzaan te bekijken. Ook kunt u onder het genot van een hapje en een drankje even bijpraten.

De toegang is gratis maar voor de drankjes zullen wij u een bijdrage vragen.

Wij willen alle inwoners van Zaanstad en omstreken van harte uitnodigen om op deze avond een kijkje te komen nemen in de Grote Kerk van Oostzaan dan wel Westzaan.

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: | Geplaatst op 31 mei 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856