Kerk en buurt

Afgelopen zondag, 13 september, vond in de Noorderkerk een Kerk en buurt dienst plaats, aansluitend bij het Rosmolenfeest.

Het thema van de dienst was ‘beter een goede buur dan een verre vriend’.

Een dienst waarbij aan de hand van het verhaal van de barmhartige Samaritaan werd gesproken over goede buren zijn en hoe je er voor elkaar kunt zijn.  Aan de dienst werkten het Rosmolenwijkkoor’the Neighbours en het Country & Westernkoor Rumberley, beide onder leiding van Jolanda van Boxtel.

Tijdens de viering was er de gelegenheid een kaarsje aan te steken en te plaatsen op een plattegrond van de Rosmolenwijk of de Zaanstreek.  Op de plek waar je iemand kent, die wat licht kan gebruiken.

Na de dienst was er gelegenheid kennis te maken met georganiseerde vormen van naasten- of burenhulp. Zo was er een stand van BUUV Zaanstad, een soort van markplaats voor burenhulp. Hans Hoeksema liet met allerlei attributen, zoals kwasten en emmers wat Stichting Present voor anderen kan betekenen. Verder was ook Sjoerd Bronsema van Youth for Christ Zaanstad aanwezig om aandacht te vragen voor de jongeren in de Zaanstreek.

Met een heerlijk drankje, hapje en goede, gezellige en serieuzere gesprekken werd de dienst goed afgesloten.

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Activiteiten | Tags: , | Geplaatst op 14 september 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856