Kennismaken met ds. Jan van Aller

Al eerder las u dat ds. Jan van Aller, predikant in Uitgeest, ondersteuning zal bieden als consulent totdat de vacature van parttime predikant is vervuld.  Hij stelt zich zelf aan u voor.

De start

Geboren en getogen in het Brabantse Waalre, waar al vroeg het oecumenische en vrijzinnige virus toesloeg, waarvan ik nog steeds niet ben genezen.  Na lange aarzeling over studiekeuze, omdat ik zo’n brede interesse heb (ik had me als beta reeds ingeschreven voor de studie natuurkunde!) werd het na een ontmoeting met prof. F.O. van Gennep tot mijn en veler verbazing Theologie, in Leiden. Hoewel ook Marthe de Vries daar studeerde, ‘kregen wij wat’ op een grieks eiland tijdens een groepsreis.. ‘het’ is nog steeds dik aan!

Het vervolg

Van 1993 – 1998 was ik predikant in de hervormde gemeente Rotterdam-IJsselmonde, ‘op  Zuid’ – onder de rook van de Kuip. Van ’98 – 2007 was ik Vlootpredikant bij de Koninklijke Marine; een heel veelzijdige tijd,  met een mooie afsluiting van 3 jaar met het gezin (3 dochters) op Curacao. Onvergetelijke jaren. Sinds 2007 ben ik (deeltijd) predikant van de Protestantse Gemeente Uitgeest/Akersloot, ten zuiden van Alkmaar.

We wonen daar ook met veel plezier, met o.a. strand en meer in de buurt, maar ook heel geschikt voor een avondje Concertgebouw. Hoewel getalsmatig de vrijzinnigheid ook binnen de PKN het misschien wat zorgelijk lijkt, vind ik het een genot om in het open en tolerante kerkelijke klimaat van Noord-Holland te werken – en wonen.

About Webredactie Ellis van Atten

Categorieën: Onze Gemeente | Tags: , | Geplaatst op 9 april 2013