Karlijn werd verliefd op een Syrische jongen

Karlijn Brinkman schrijft voortaan columns voor Elle.nl. Ze zal gaan schrijven over een bijzondere liefde die ontstond in onze Noorderkerk. Daar werd Karlijn verliefd op Syrische vluchteling Omran. En hij op haar.

Ik ben Karlijn. En ik ben verliefd op een Syrische jongen. En daar ga ik over schrijven voor ELLE. Okay, even terugspoelen.
Ik ben dus Karlijn. Ik ben 18 jaar jong, het enige meisje in een gezin met vijf broers en studente journalistiek in Utrecht. Ik heb blauwe ogen, blond haar (soms roze of blauw) en heb altijd alles gehad wat mijn hartje begeerde. Ik ben geboren en getogen in Zaandam: een lief, middelgroot stadje naast Amsterdam.
Zaandam dus. Toen daar twee jaar terug een tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers werd geopend in het stadspark, besloot ik er als vrijwilliger aan het werk te gaan. En dat was best wel leuk. Want ergens tussen de Nederlandse lessen en het Arabische voedsel door, ontmoette ik Omran. Hij heeft donkerbruine ogen, zwart haar en hij moest vluchten voor de oorlog en dienstplicht in Syrië. Door 19 jaar geleden tien minuten te laat te zijn geboren, zal hij voor altijd de jongste helft van een eeneiige tweeling blijven. Samen met de oudste helft van de tweeling, die Aamer heet, vluchtte Omran in december 2015 naar Nederland. In één week reed, liep, voer en vloog Omran van zijn vertrouwde leven in Syrië naar een nieuw leven in een gek stadje waar een treitervlogger en zogenaamd tuig van de richel gezellig voor de Dekamarkt chillen..
Lees de rest van deze column op Elle.nl hier

Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 27 juli 2017

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Bert Boer

    Op 18 mei 2017

    Leuke story. Ben benieuwd naar het vervolg!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856