Kanteling in sneltreintempo

Zondag 11 november 2012 zal Herman Koetsveld voorgaan in de Noorderkerk. Voor veel kerkgangers in Zaandam is dit een bekend gezicht, tot 2003 was hij predikant in het Lichtschip. Hij vertelt zelf over het thema van deze viering.

Allereerst: ik vind het geweldig fijn om weer een keer in Zaandam te mogen voorgaan en zonder twijfel veel bekenden te mogen ontmoeten. Dat het mogelijk bleek dat ook de Adventcantorij in deze viering voorop gaat in de liturgie is wat mij betreft ‘dubbel feest’.

Kanteling van de tijden

Ik vind het fijn om het thema van mijn recente studieverlof aan u voor te leggen: het besef dat we op dit moment wereldwijd een ‘kanteling’ van de tijden meemaken met alle gevolgen van dien voor de rol van de godsdiensten. En dat alles in sneltreintempo. Zo snel dat velen allerlei gevoelens van angst en onzekerheid hebben over de dag van morgen. Op zichzelf is dat niet nieuw: er zijn veel meer van dat soort momenten geweest (b.v. de verandering van een middeleeuwse cultuur naar de vernieuwingen van de Renaissance).

Wereldwijd

Maar nieuw is het wereldwijde karakter van de huidige ‘veranderingen van de tijden’. We lezen er twee teksten bij die beiden de verandering van de tijden als onderwerp hebben: Prediker 7:8-14 en Marcus 13: 28-32.

Ik kijk uit naar een mooie morgen!

Herman Koetsveld

Hier vindt u meer actueel nieuws

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Over de diensten | Tags: | Geplaatst op 22 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door GKk

    Op 24 oktober 2012

    Herman,
    Bijzonder dat je weer in Z’dam kunt zijn, welkom. Staat in de agenda, zien of het lukt onder je gehoor te zijn.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856