Jeugdactiviteiten op een rij

Hier vind je alle activiteiten voor de jeugd  van 4 tot 21 jaar op een rij! Kijk of er wat voor jou of voor je kinderen bij zit. De actuele informatie over de activiteiten komt onder het menu Jeugd in jouw leeftijdscategorie.

Kindernevendienst
Leeftijd: 4 t/m 12
Wanneer: Elke zondag tijdens dienst
Waar: In de kerken waar dienst is
Contact: West: Kees van der Pol (k.vanderpol@hetnet.nl)
Oost: Willem Fontein (fonteinprada@hotmail.com)
Info: De kindernevendienst wordt bezocht door kinderen van de basisschool en is een voor kinderen begrijpelijke manier van kerk zijn. In de kindernevendienst verteld wordt meestal hetzelfde verhaal verteld als de schriftlezing in de kerk, maar dan op een voor kinderen begrijpelijk niveau. Daarnaast wordt het thema verder uitgewerkt naar de interesse van de kinderen. Dit kan met kleurplaten, knutselen, een spel, met iets lekkers erbij….er is altijd wel iets dat aansluit bij de beleving van een kind.Daarnaast is het belangrijk dat kinderen elkaar leren kennen en langzaam vertrouwd raken met de mensen in de kerk. Na de crèche is de kindernevendienst de eerste club waar de kinderen gericht aan de slag gaan.Extra aandacht geven we aan het Kerst- en Paasfeest, afscheid van 12-jarigen en ons jaarlijkse project voor het goede doel, waar de kinderen van tijd tot tijd een actieve rol in spelen.

 

Kinderkoor
Leeftijd: Alle kinderen die het leuk vinden om te zingen
Wanneer: 3 projecten, zie ”info”
Waar: Zie info
Contact: Claudia Rumondor (claudia@rumondor.nl)Ds. Birke Rapp (B.rapp@planet.nl)
Info: Vind je het leuk om te zingen, solo en met anderen. Wil je je stem krachtiger en mooier maken, en alles leren over ritmes en zo. Kom dan meezingen in het kinderkoor.Voor de komende maanden tot en met de kerst hebben wij een paar projecten gepland, waarvoor we telkens een paar zondagen van tevoren repeteren. Zingen op de kerkendag (zondag 15 september) met een paar superleuke liederen uit het nieuwe liedboek. Hiervoor repeteren we op zondag 1 en 8 september. 

Zingen op de dankdag (zondag 27 oktober), waar we ook lekker bij bewegen – want dat hoort bij danken. Hiervoor repeteren we op zondag 6, 13 en 20 oktober.

En dan zouden wij eigenlijk met jullie voor een groter project willen gaan, namelijk een kersttoneelstuk met passende kerstliederen.We hebben al een stuk op het oog: een stuk, waarin de zangers ook de een of ander rol zouden kunnen gaan

spelen …….Hiervoor repeteren we op de zondagen in november en december tot aan de kerst. De repetities zijn van 12.00-13.00 uur en vinden plaats in de Noorderkerk.

Ze zijn voor alle kinderen toegankelijk die graag willen zingen.

Er zijn geen kosten aan verbonden.

 

Sport en spel op woensdagmiddag
Leeftijd: 10 t/m 13 jaar
Wanneer: Elke woensdagmiddag 13:30 – 15.00
Waar: Basketballveldje  Veldpark (vlakbij Noorderkerk)
Contact: Martijn Ouwerkerk (ouwerkerk.mb@gmail.com)Sjoerd Bronsema (sjoerd@the-bronxs.nl)
Info: Op woensdag middag wordt er in samenwerking met YfC-Zaandam the Lighthouse een middag vol sport en spel georganiseerd. Hou je van sporten en leuke spellen? Elke woensdagmiddag van 13:30 tot 15:00 sporten we op het Burgemeester in ’t Veldpark vlakbij het basketbal veldje. Van 15:30 tot 16:30 doen we Rock Solid. Voor meer informatie over Rock Solid (zie kopje Rock Solid). Deze activiteit richt zich op tieners van 10 t/m 13 jaar.  Ook zoeken we nog mensen die houden van sporten met tieners: neem dan contact op met Martijn Ouwerkerk: of Sjoerd Bronsema. We kunnen altijd leiding gebruiken

 

Rock Solid
Leeftijd: 10 t/m 13 (Groep 7 en 8 basisschool)
Wanneer: Elke woensdagmiddag 15.00 (start 4 oktober 2013)
Waar: Buurtcentrum ”De kolk” (achter Noorderkerk)
Contact: Martijn Ouwerkerk  (ouwerkerk.mb@gmail.com)
Info: Rock Solid is op een laagdrempelige, gekke en gezellige manier kennis maken met het christelijk geloof. De hele avond doen we leuke spellen omtrent een bijbels thema. Deze thema’s passen vaak naadloos aan op hun belevingswereld. Tevens doen we 1 keer in het jaar mee met Sirkelslag. Sirkslag is een soortgelijke avond, alleen tijdens Sirkelslag strijdt je tegen honderden groepen in heel Nederland voor een felbegeerde prijs. Vorig jaar zijn we 3e geworden. Een prestatie om trots op te zijn. Elke vrijdagavond beginnen we om zeven uur in de Noorderkerk.

 

Rock Steady
Leeftijd: Klas 1 t/m 3 middelbare school
Wanneer: Iedere vrijdagavond van 19.00-20.30 (start 13 September)
Waar: Noorderkerk
Contact: Ds. Sjaak Visser (sjaakvisser.ds@gmail.com)
Info: Rock Steady is het is het vervolg op Rock Solid. Rock Steady is een mooie mix van gekke spelletjes en diepgaande gesprekken. En met elkaar zoeken we ernaar wat het betekent om het mooiste van je leven te maken samen met God. Hoe doe je dat thuis, op school, met je vrienden, met God. In januari 2013 hebben we de eerste prijs gewonnen bij Sirkelslag, daarmee wonnen we, naast een mooie beker, een VIP-arrangement naar de EO-jongerendag. Vanaf september komen we om de week bij elkaar. De vaste avond plannen we samen. Zin om mee te doen? Stuur gerust een mailtje!

 

Micha Young
Leeftijd: 15+
Wanneer: Elke woensdagavond 17:00 – 19:45 inclusief eten. (start 18 september)
Waar: Noorderkerk
Facebook: n.n.b.
Contact: Ds. Sjaak Visser (sjaakvisser.ds@gmail.com)
Info: Micha Young is een serie bijeenkomsten voor jongeren vanaf 15 jaar over goed en recht doen. Geloven en doen horen bij elkaar. Het is geïnspireerd door een tekst van de profeet Micha (als je het op wilt zoeken: Micha 6 vers 8). Je wordt uitgedaagd om je geloof in daden om te zetten. Om zo je licht te laten schijnen. Ieder kan van betekenis zijn. Samen gaan we leuke en creatieve akties doen. We ontdekken waar er dingen in de wereld om ons heen misgaan en wat we daar zelf aan kunnen doen. Eind november hebben we met elkaar een weekend om alles in praktijk te brengen.Voor wie de uitdaging aandurft: We komen op woensdagavond bij elkaar van 17.00 tot 19.45 uur en starten met een (eenvoudige) maaltijd. De eerste introductiebijeenkomst is op woensdag 18 september.Meer info vind je op de website van Micha Young (www.michayoung.nl).

 

Credo
Leeftijd: Ongeveer 15-18
Wanneer: Nog niet bekend
Waar: Nog niet bekend
Contact: Ds. Pieter van der Woel (p.woel@upcmail.nl)
Info: Voor de jongeren die afgelopen seizoen ‘Meet and Greet’ hebben gedaan, en zich nu willen voorbereiden op belijdenis van hun geloof.

 

Youth Alpha
Leeftijd: 15 t/m 21 jaar
Wanneer: Start op 3 november 2013 op zondagavond (10 weken achter elkaar)
Waar: Noorderkerk
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Youth-Alpha-Zaandam/121047651411974?fref=ts
Contact: Martijn Ouwerkerk (ouwerkerk.mb@gmail.com)
Info: Explore the big question of life: is er meer? Bij Youth Alpha kan je vragen stellen over het leven en geloof. In tien weken en een weekend ga je met een groep vrienden om een relaxte manier op onderzoek uit, naar de betekenis van het christelijk geloof. Het streven is om 2 keer in het jaar een Youth Alpha te geven. Youth Alpha is voor jongeren van 15 t/m 21 jaar. Mocht je interesse hebben bezoek dan de site: www.youthalpha.nl en neem even contact op!

 

Kring  ‘discipelschap’
Leeftijd: 16+
Wanneer: nog niet bekend
Waar: nog niet bekend
Facebook: nog niet bekend
Contact: Martijn Ouwerkerk (ouwerkerk.mb@gmail.com)
Info: Ik wil graag een groep jongeren leren, voor wie dit wil, wat het is om Jezus te volgen in hun leven. Ik wil eenrelatie met deze jongeren opbouwen, maar belangrijker God wil een relatie met deze jongeren. Praktisch zal dit gestalte krijgen in een wekelijkse kringavond (nader in te vullen met de groep). Iedereen die meerwil met zijn geloof, is hier voor uitgenodigd. Martijn.

 

Taizé
Leeftijd: 16+
Wanneer: Juli 2014
Waar: Taizé, frankrijk
Facebook: http://www.facebook.com/groups/337753886287853/
Contact: Ds. Birke Rapp (B.rapp@planet.nl)
Info: Ieder jaar gaan we met een groep jongeren naar Taizé in Frankrijk. Taizé is al jarenlang de plek waar in de zomer duizenden Christelijke jongeren bijeenkomen. De hele week volg je een programma van 3 korte Taize-diensten per dag en diverse discussiegroepjes. s Avonds is er ontspanning bij het lokale café, waar je ook weer veel mensen ontmoet. Er hangt een hele prettige open sfeer waarin je veel nieuwe mensen zult leren kennen uit binnen en buitenland. Taizé is moeilijk op papier uit te leggen, je moet het meemaken. Of mensen spreken die er geweest zijn. Voordat we weg gaan komen we nog een paar keer samen in de Noorderkerk om samen te eten. Houd de facebookpagina in de gaten!

 

About Webredactie Ellis van Atten
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Jeugd Algemeen | Tags: | Geplaatst op 28 augustus 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856