Jeugdactiviteiten op een rij, versie 2019

Hier vind je alle activiteiten voor de jeugd  van 4 tot 21 jaar op een rij! Kijk of er wat voor jou of voor je kinderen bij zit. De actuele informatie over de activiteiten komt onder het menu Jeugd in jouw leeftijdscategorie.

Kindernevendienst
Leeftijd: 4 t/m 12
Wanneer: Elke zondag tijdens dienst
Waar: In de kerken waar dienst is
Contact: Willem Fontein (fonteinprada@hotmail.com)
Info: De kindernevendienst wordt bezocht door kinderen van de basisschool en is een voor kinderen begrijpelijke manier van kerk zijn. In de kindernevendienst verteld wordt meestal hetzelfde verhaal verteld als de schriftlezing in de kerk, maar dan op een voor kinderen begrijpelijk niveau. Daarnaast wordt het thema verder uitgewerkt naar de interesse van de kinderen. Dit kan met kleurplaten, knutselen, een spel, met iets lekkers erbij….er is altijd wel iets dat aansluit bij de beleving van een kind.Daarnaast is het belangrijk dat kinderen elkaar leren kennen en langzaam vertrouwd raken met de mensen in de kerk. Na de crèche is de kindernevendienst de eerste club waar de kinderen gericht aan de slag gaan.Extra aandacht geven we aan het Kerst- en Paasfeest, afscheid van 12-jarigen en ons jaarlijkse project voor het goede doel, waar de kinderen van tijd tot tijd een actieve rol in spelen.

Kliederkerk
Leeftijd: 4 t/m 12
Wanneer: Elke maand vanaf 12:00 uur na de kerkdienst, zie Agenda
Waar: Noorderkerk
Contact: facebook pagina
Info: De Kliederkerk is voor kinderen van de basisschoolleeftijd en hun ouders, opa’s of oma’s. Het begint met een gezellige lunch en heeft meestal een thema n.a.v. een verhaal uit de Bijbel. Rond dat thema zijn er allerlei activiteiten zoals creatieve opdrachten en leuke spelletjes. Spelenderwijs verkennen de kinderen zo het thema en het verband daarmee met het verhaal.

 

Tienerkerk
Leeftijd: 12 t/m 15 jaar
Wanneer: Om de week op zondag tijdens dienst
Waar: In de kerken waar dienst is
Contact: Jan Kes
Info: Op een relaxte manier met elkaar in gesprek over wat  je bezighoudt en wat je vind van de verhalen in de Bijbel

 

Kinderkoor
Leeftijd: Alle kinderen die het leuk vinden om te zingen
Wanneer:  projecten, zie activiteitenagenda
Waar: Zie info
Contact: Christine van Gijn (christinevangijn@gmail.com)
Info: Vind je het leuk om te zingen, solo en met anderen. Wil je je stem krachtiger en mooier maken, en alles leren over ritmes en zo. Kom dan meezingen in het kinderkoor.Voor de komende maanden tot en met de kerst hebben wij nog geen projecten gepland, maar dat kan nog komen!

Er zijn aan de projecten meestal geen kosten verbonden.

 

Taizé
Leeftijd: 16+
Wanneer Jaarlijks
Waar: Taizé, Frankrijk
Facebook: http://www.facebook.com/groups/337753886287853/
Info: Ieder jaar gaan we met een groep jongeren naar Taizé in Frankrijk. Taizé is al jarenlang de plek waar in de zomer duizenden christelijke jongeren bijeenkomen. De hele week volg je een programma van 3 korte Taize-diensten per dag en diverse discussiegroepjes. s Avonds is er ontspanning bij het lokale café, waar je ook weer veel mensen ontmoet. Er hangt een hele prettige open sfeer waarin je veel nieuwe mensen zult leren kennen uit binnen en buitenland. Taizé is moeilijk op papier uit te leggen, je moet het meemaken. Of mensen spreken die er geweest zijn. Voordat we weg gaan komen we nog een paar keer samen in de Noorderkerk om samen te eten. Houd de facebookpagina in de gaten!

 

Categorieën: Jeugd Algemeen | Tags: | Geplaatst op 28 augustus 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856