Jaarprogramma ‘Geestelijk Fit’

Kalender

Het komend seizoen zal in de Noorderkerk iedere maand 1 deugd centraal staan. Op een aantal verschillende manieren wordt hier invulling aan gegeven. Hier vindt u uitleg en een overzichtelijk schema.

1. Kerkblad en Facebook
In het Kerkblad en in de Facebookgroep ‘Geestelijk fit in Zaandam’ zal iedere maand aandacht aan 1 van de deugden gegeven worden. Dit kan door te wijzen op Bijbelgedeelten die ermee te maken hebben, door achtergrondinfo over de deugd, door stellingen die op die deugd betrekking hebben, etc.

2. Voorbereidingsgroep/leerhuis
Verder kan ieder zich intekenen om 1 of meerdere keren mee te doen met de voorbereidingsgroep/leerhuis over de deugd van die maand. In deze groep
bereiden we samen de dienst voor, praten door over de praktijk van de deugd, en kijken we welke dilemma’s deze deugd op kan roepen.

3. Film
Een belangrijke manier waarop we ons deugden eigen maken is d.m.v. voorbeelden. Daarom zal er iedere maand op een zaterdag ook een film vertoond worden die met de deugd van die maand te maken heeft.

4. Themadienst
Verder zal er maandelijks een themadienst zijn waar de deugd van de maand centraal staat.

5. Ketting
Om de deugden ook te laten landen in het dagelijks leven hebben we een ketting gemaakt met verschillende kleurden. Iedere kleur verwijst naar een deugd. Zo worden we in ons alledaagse leven ook herinnerd aan de deugden en kunnen we steeds nadenken hoe we deze in praktijk kunnen brengen.

In de Bijbel staat: “Hiermee zijn ons kostbare, rijke beloften gedaan, ….opdat u deel zou krijgen aan de goddelijke natuur. Span daarom al uw krachten in om uw geloof te verrijken met deugdzaamheid” (2 Petr. 1 vers 4 en 5a)

Klik hier voor het jaarschema.

Categorieën: Jaarthema, Nieuws | Tags: , , , , | Geplaatst op 10 oktober 2012

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

1 Reactie

  1. door Marijke

    Op 10 oktober 2012

    Ik ben nog wel heel benieuwd naar de achtergrond van de kleuren bij de deugden. Horen we dat in de themadiensten?

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856