Ook dit jaar: The Passion Zaandam

Op woensdag 1 en donderdag 2 april vindt The Passion Zaandam 2015 plaats. Dit jaar wordt The Passion uitgevoerd door leerlingen van basisschool De Willibrord in Zaandam. Het wordt wederom een voorstelling voor het hele gezin, maar anders dan vorig jaar.

Het is het derde jaar dat in de Noorderkerk in Zaandam het lijdensverhaal van Jezus wordt uitgevoerd. De afgelopen edities waren uitermate succesvol: honderden bezoekers en enkel lovende reacties.

Anders dan vorig jaar
Dominee Sjaak Visser van de Noorderkerk in Zaandam: ”We staan open voor kritiek, maar hebben tot nu toe enkel positieve reacties gehad. Vorig jaar zat iemand die jaarlijks naar de Mattheus Passion gaat bij onze Passion met tranen in zijn ogen. Ook dit jaar bieden we een prachtige inspirerende voorstelling van een eeuwenoud verhaal over verzoening, verbondenheid, geweldloosheid, liefde en hoop. Het wordt anders dan vorig jaar: een hele nieuwe voorstelling met nu, naast de Nederpopliedjes, ook een aantal inspirerende/mooie songs uit Disneyfilms. Alles Nederlandstalig. We hebben gezocht naar liederen uit de leefwereld van kinderen, die voor volwassen ook aansprekend zijn. “

‘The Passion in een eigentijds jasje’
In 2013 werd The Passion Zaandam voor het eerst uitgevoerd door leerlingen van praktijkschool De Faam. Het afgelopen jaar stonden leerlingen van basisschool De Vuurvogel in de schijnwerpers en dit jaar is de organisatie in handen van basisschool De Willibrord. Directeur van De Willibrord Petra Glandorff:”De Willibrord staat voor het op een respectvolle manier omgaan met elkaar, waarin we liefdevol en begripvol zijn naar elkaar. Ik verwacht dat, juist in deze tijd waarin verharding optreedt en waarin verschillen tussen geloven naar voren worden gebracht, wij als school laten zien dat we nog steeds op een respectvolle manier met elkaar om kunnen gaan. Met de opvoering van The Passion, gegoten in een eigentijds jasje, passend bij het multiculturele karakter van de school, gaan wij daar gestalte aan geven.”

Hoofdrollen zijn weggelegd voor 137 leerlingen uit de groepen 5,6,7 en 8. Zij verzorgen onder andere toneel, dans, decor, kostuums en versiering. De onderbouw is ook nauw betrokken bij het evenement: zij hebben een eigen bijdrage aan de opvoering, passend bij hun eigen ontwikkeling.

The Passion Zaandam: 1 en 2 april 2015
The Passion Zaandam 2015 vindt plaats op woensdag 1 april (middag- en avondvoorstelling) en op donderdagavond 2 april. De entree is gratis. Bezoek voor meer informatie www.passionzaandam.nl

Foto: Neeltje Waagmeester

About Claudia
Ik heb dit artikel op de website geplaatst als lid van de webredactie. Dit betekent dat het niet door mij geschreven is. Wilt u reageren op dit artikel, dan kan dat door hier onder een commentaar toe te voegen. Uw commentaar is dan voor iedereen leesbaar. U kunt er ook voor kiezen om een email te sturen naar de webredactie, door te klikken op de link hieronder. De leden van de webredactie zijn Neeltje, Roselien, Christien en Marja.

Categorieën: Nieuws, Zingen | Tags: , , | Geplaatst op 28 januari 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856