Informatiebijeenkomst opvang asielzoekers

Afgelopen maandag 28 september informeerde de Gemeente Zaanstad buurtbewoners over de komst van vluchtelingen in het Veldpark. De bijeenkomst vond plaats in de Noorderkerk. Een kort verslag.

Ronald Ootjers opende de avond met een welkom namens de kerk aan de buurt. De Noorderkerk wil een kerk voor de buurt te zijn,bijvoorbeeld door betrokken te zijn bij het project skatebaan. De  buurt was goed vertegenwoordigd, de kerk was zo vol dat er mensen moesten staan.
Zorgen en vragen

Naast de informatie die de gemeente kon geven, was er ruimte voor buurtbewoners hun zorgen te uiten. Er waren vragen over veiligheid en praktische zaken. Ook waren er steunbetuigingen aan de burgemeester. Het was een informatieve avond waarbij contacten in de buurt weer aangehaald werden.
Met vertrouwen

Tijdens de opening vertelde Ootjers dat de Noorderkerk elke middag van de week van 2 tot 4 uur opengaat voor een kopje koffie of thee voor vluchtelingen, voor warmte en rust. Na de bijeenkomst werd er druk nagepraat en wilden mensen zich aanmelden als vrijwilliger. De mensen in en om de Noorderkerk bereiden zich met vertrouwen voor op de komst van de vluchtelingen in het Veldpark.
Contactpersonen

Contactpersoon van de Noorderkerk voor gemeente Zaanstad, COA, en andere algemene instanties en voor de pers is Ronald Ootjers,
Contactpersoon voor aanmelding vrijwilligers IN de Noorderkerk is Kees van der Pol,  email:  kvanderpol@hetnet.nl
Contactpersoon voor andere groepen en andere vragen is  Christina Danser, email: christinadanser.ak@gmail.nl,  en/of  email naar hansvanderwoude.ak@gmail.nl of in zeer urgente gevallen, bellen naar dominee Sjaak Visser  075 – 6153215 (overdag).
Voor vragen rond de noodopvang BUITEN de Noorderkerk, zoals inzamelingen, andere initiatieven en activiteiten, graag rechtstreeks contact opnemen met de gemeente Zaanstad op het nieuw geopend email adres

 

Categorieën: Nieuws | Tags: , , | Geplaatst op 29 september 2015

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856