India: geen kinderarbeid in de textielindustrie

Dit jaar ondersteunen wij als ZWO projecten wereldwijd die kinderen in de knel ondersteunen. In de maanden mei t/m juli vragen wij uw aandacht voor kinderen in India die in de textielindustrie werken.
Wij ondersteunen de organisatie SAVE in India. De Indiase directeur Aloysius werd op jonge leeftijd al geraakt door het leed van werkende kinderen en verzette zich daartegen in zijn staat Tamil Nadu in Zuid-India. In 1993 richtte hij de organisatie SAVE op in Tirupur (een stad zo groot als Rotterdam), speciaal om kinderarbeid in de textielindustrie tegen te gaan. SAVE is de afkorting van Social Awareness and Voluntary Education. De organisatie is sindsdien uitgegroeid tot een stevige organisatie.

Kinderarbeid is aantrekkelijk voor textielbedrijven
Zowel werkgevers als werknemers zien werk in de textielindustrie niet als belastend voor kinderen. Het is immers niet zo zwaar als werken in een steenfabriek. De kinderen worden ingezet bij lichter werk voor kleine vingers. Kinderen zijn aantrekkelijk als goedkope arbeidskrachten, die vaak lange uren maken.

Meisjes zijn extra kwetsbaar
Meisjes zijn extra kwetsbaar, omdat ze soms lastig gevallen en misbruikt worden door mannelijke collega’s. Er wordt geen rekening gehouden met hun gezondheid. Als ze ongesteld zijn is er weinig hygiëne. Ze belasten hun ogen te veel, waardoor ze hoofdpijn krijgen. Ze verzwakken door slechte voeding.

Veel kinderen hebben eerst aangepast onderwijs nodig
SAVE motiveert ouders om hun kinderen niet meer te laten werken en zorgt ervoor dat de inspectie ingrijpt bij de bedrijven. Veel kinderen spreken de lokale taal niet (Tamil) of zijn geen onderwijs gewend. Ze krijgen een jaar lang aangepast onderwijs bij SAVE. Daarna kunnen ze naar het gewone onderwijs en hebben ze later meer kans op beter betaald werk. Zo biedt SAVE deze kinderen een toekomst.
Giften zijn welkom en kunt overmaken op de rekening van de Diaconie NL69 INGB 0690 2135 30 t.n.v. Diaconie Prot Gem te Zaandam, o.v.v. ZWO SAVE.


Categorieën: Nieuws | Tags: | Geplaatst op 5 juni 2017

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

Geen reactie meer mogelijk.

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856