Ik vertrek!

De webredactie

Na ruim anderhalf jaar webredacteur te zijn geweest van deze website neem ik afscheid.

Ruim anderhalf jaar geleden werd ik gevraagd voor de opstart van onze nieuwe website. De AK had plannen, er was een webmaster, maar er was nog geen webredacteur. Aangezien ik nieuw was binnen de gemeente en jarenlange ervaring heb als tekstschrijver, webmanager en webredacteur (o.a. bij Reed Business, MSN en Smulweb) wilde ik graag mijn steentje bijdragen. Een verstandige stap, zo blijkt nu!

Aangenaam kennis te maken
In ‘no time’ leerde ik onze gemeente ‘kennen’. De predikanten, koren, vele initiatieven voor de jeugd en ouderen, vergaderingen, bijeenkomsten en meer. Ik vond het geweldig om mee te mogen denken over het format, de kleuren en de onderdelen van de website. En om als team te groeien.
De club van Bert Boer, Albert Hoogendoorn en mijzelf werd uitgebreid met de komst van Ellis, Roselien en Leni. En eind vorig jaar besloot Christien dat ze het team wilde versterken.

Naast dat ik veel mensen leerde kennen, wisten ook ineens veel mensen wie ik was. ‘Ben jij Neeltje van de website?’, werd me regelmatig gevraagd. En zo leerde ik langzaam maar zeker de gemeente kennen en waarderen. Ik voel me inmiddels thuis binnen de PGZ.

Complimenten: dat sterkt!
Wat mij en zo weet ik ook de andere medewerkers van de website sterkt zijn de vele complimenten van bezoekers van de website. Op de valreep ontvingen we ook nog het jurycommentaar van de Webfishaward: ‘Goed verzorgde site. Uitstekende koppelingen met sociale media. Vormgeving wordt positief beoordeeld’. Wellicht volgend jaar de eerste prijs voor onze website?

Tegenvaller: waar is uw bijdrage?
Het enige dat ik jammer vond en nog steeds vind is het feit dat er weinig interactie is met de bezoekers van de website OP de website. Een enkele keer plaatst iemand een compliment of gaat iemand in op een door een ander geschreven artikel. Maar op de vraag om een boekentip of een foto van het Paasontbijt ontvingen we bijna geen respons.

Kennelijk wil het merendeel van onze gemeente wel informatie bekijken, maar weinig tot geen medewerking leveren. Vele beloftes (‘Ja, ik zal een verslag van dit evenement naar jullie mailen!’) werden niet nagekomen. Dat is iets dat we moesten leren accepteren, aan een dood paard kan je niet trekken.

Maar ik hoop dat het tij binnenkort een beetje zal keren. De website is van ons allemaal. Zo nu en dan eens reageren maakt dat de schrijver van een artikel het idee heeft dat zijn of haar bijdrage gelezen wordt. En geeft de webredactie het gevoel dat ze het niet voor niets doen.

Afscheid nemen en wel hierom
Met een tweede kindje op komst en mijn werk als freelance tekstschrijver voor o.a. het Noordhollands Dagblad ben ik genoodzaakt om wat gas terug te nemen. Voorlopig lever ik geen aandeel meer aan de website.

Ik wens de webredacteuren en webmasters veel succes en plezier de komende tijd. Als mijn gezin na mijn bevalling weer in iets rustiger vaarwater terecht is gekomen meld ik me absoluut. Het is een prachtig medium waar ik heel graag bij betrokken blijf.

Met groeten,
Neeltje Waagmeester

Categorieën: Overdenkingen | Tags: , | Geplaatst op 23 mei 2013

Deel dit bericht met anderen : Facebook Twitter Google

7 Reacties

 1. door Jannie Broekhuizen

  Op 23 mei 2013

  Neeltje,

  Bedankt voor je inzet voor de website. Ik kijk er graag op, maar er zelf een stukje voor schrijven heb ik nog nooit gedaan.

  Ik denk, dat velen waaronder ik eraan gewend zijn om informatie tot ons te nemen en dat het een grote stap is om zelf een stukje te gaan schrijven.
  Ik hoop, dat je hierover niet al te teleurgesteld over bent en dat de positieve herinneringen toch nog de overhand hebben.

  Het ga je goed,

  groetjes,
  Jannie Broekhuizen

 2. door Marijke

  Op 23 mei 2013

  Jammer dat je vertrekt Neeltje, maar gelukkig (mede) om een heel mooie reden! Dank je wel voor al je werk!

 3. door Herman Boutsma

  Op 23 mei 2013

  Hartelijk dank voor je inspanningen, Neeltje. En je bent nog niet helemaal verloren voor de PGZ. Sterkte met je zwangerschap.

 4. door Albert Hoogendoorn

  Op 23 mei 2013

  Hi Neeltje, dit is toch wel een soort “sabbatical leave” he?

 5. door Anne Draaisma

  Op 24 mei 2013

  Sorry Neeltje, ook ik heb me schuldig gemaakt aan “niet reageren”. Ik kan me voorstellen dat dit voor jou, en anderen, die hun best doen er iets leuks van te maken een beetje tegenvalt. Ik hoop dat het je niet tegenhoudt om straks na de blijde gebeurtenis gewoon weer terug te komen. Bedankt!

 6. door Hanneke van Duijn-Kiburg

  Op 24 mei 2013

  Je hebt zoveel werk verzet….Bedankt daarvoor en een voorspoedig verloop van je zwangerschap. Geniet ervan. En daarna….er ligt vast iets anders, ook heel leuk, op je te wachten. En de anderen: succes met alles.

 7. door Wim Reijling

  Op 24 mei 2013

  Hallo Neeltje,
  Dat is schrikken…. Een website zonder jou….. Zal wel even wennen zijn!
  Hartelijk dank voor je niet aflatende bezieling voor jouw vak…. Communicatie!
  Dank voor je inzet en het behaalde resultaat! Dat mag er zijn!
  Wat de input en de (uit blijvende) reacties betreft moet ik je gelijk geven…. Dat moet hopelijk toch groeien!
  Te weinig ouderen hebben hier iets mee…. En de jongeren doen het helaas niet veel beter…. Heel veel plezier bij wat komen gaat en we zijn gelukkig niet van je af voor de toekomst! BEDANKT!!

close window

Service Times & Directions

Weekend Masses in English

Saturday Morning: 8:00 am

Saturday Vigil: 4:30 pm

Sunday: 7:30 am, 9:00 am, 10:45 am,
12:30 pm, 5:30 pm

Weekend Masses In Español

Saturday Vigil: 6:15pm

Sunday: 9:00am, 7:15pm

Weekday Morning Masses

Monday, Tuesday, Thursday & Friday: 8:30 am

map
6654 Main Street
Wonderland, AK 45202
(513) 555-7856